Af - 26/10-16 09:22

Boligselskab kritiseres for at give småjobs til ledige: 'Det lyder som ren spekulation'Boligselskab kritiseres for at give småjobs til ledige: 'Det lyder som ren spekulation'

Hjælper Brabrand Boligforening folk på kontanthjælp med at malke systemet, eller gør de bare en god gerning?

storybild

Gert Bjerregaard (V) (Billede: Flemming Krogh)

Det blev serveret som en positiv nyhed, da for nyligt kom frem, at Brabrand Boligforening vil hjælpe ledige med småjobs, da de ellers risikerer at blive ramt af det nye kontanthjælpsloft, hvis ikke de arbejder 225 timer årligt.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Men siden er kritikken vokset på især de sociale medier, hvor folk mener, at boligforeningen ved at tilbyde småjobs som for eksempel indenfor rengøreing, hjælper folk med at udnytte systemet, blot så de kan beholde deres ydelser, når de har arbejdet 225 timer.

Nu melder Venstres politiske ordfører i Aarhus Byråd, Gert Bjerregaard, sig i koret af kritikere.

- For mig at se lyder det til at det er ren spukulation, og at man prøver på at omgå reglerne nemmest. Det burde boligforeningerne holde sig for gode til.

Han frygter endda der er tale om fiktive jobs.

- Vi må som kommune bede om dokumentation for, at det her er rigtige jobs, og at de her kontanthjælpsmodtager møder ind og passer deres arbejde som alle andre. Ellers er det jo en omgåelse af reglerne, siger han.

Keld Laursen, der er administrerende direktør i Brabrand Boligforening, anerkender at det nye tilbud er især kommet på grund af det nye kontanthjælpsloft.

- Vi har fået forespørgsler fra folk i vores beboerdemokrati til de her småjobs. Der er ingen tvivl om, at kontanthjælpsoftet har gjort, at nogen er mere opmærksom på, at de skal have sig et job for at få deres ydelser, siger han.

Han afviser dog, at der er tale om fiktive jobs og understreger, at det blot er jobs, man før gav til et vikarbureau.

Frygter I ikke at folk udnytter det?
- Jeg går da ud fra, at de her folk har et reelt ønske om at passe et job. Men vi kan jo ikke afhøre folk for at finde ud af om de vil være væk, når de har fået 225 timer. Men det er bestemt ikke vores hensigt at omgås reglerne.

Der er foreløbigt tale om omkring ca. 10 småjobs forklarer direktøren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx