Af - 25/04-16 10:26

Nye tal barberer milliarder af prisen på Kattegat-broNye tal barberer milliarder af prisen på Kattegat-bro

Kattegat-bro kræver markant færre milliarder i statsbidrag end hidtil beregnet, viser ny Rambøll-analyse ifølge Jyllands-Posten.

storybild

Billede af Storebæltsbroen. (Billede: Polfoto)

Med en lavere rente og mere trafik kræver en Kattegat-bro 36 milliarder kroner mindre i statsbidrag, viser en ny Rambøll-analyse for Kattegatkomitéen, der præsenteres på en konference i Aarhus i dag.

Det skriver Jyllands-Posten.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Ifølge avisen har konsulentfirmaet gransket forudsætningerne i en strategisk analyse, som transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt offentliggjorde i december.

Her skød ministeren en kommende Kattegat-forbindelse ned, fordi den ifølge ministeriets analyse ville koste 118 milliarder kroner.

Aarhus drømmer stadig om Kattegatbro
Aarhus drømmer stadig om Kattegatbro

Rambølls analyse når dog frem til, at gælden efter 40 år vil være 37 milliarder kroner - og ikke 184 milliarder som i ministeriets analyse. Kattegat-forbindelsen vil dermed 'kun' kræve et statstilskud på 15 milliarder - og ikke de 51 milliarder, som ministeriet nåede frem til.

- Tallene viser, at der i allerhøjeste grad er brug for at arbejde videre med både den driftsøkonomiske analyse og den samfundsøkonomiske analyse. Ministeren har afbrudt analysearbejdet, og derfor sætter vi alt ind på at sige, at det er tudetosset, siger formand for Kattegatkomitéen Jens Kampmann til Jyllands-Posten.

New York Times: Denne danske by SKAL du besøge
New York Times: Denne danske by SKAL du besøge

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), der er med i formandskabet i Kattegatkomitéen, siger til avisen, at tallene viser, at Kattegat-forbindelsen er 'helt inden for skiven af', hvad der kan lade sig gøre.

- Vi vil selvfølgelig gå til Folketingets partier og understrege vigtigheden af, at hvis vi vil have en balanceret vækst i Danmark, er det her et projekt, der kan være med til at sikre det langt bedre end nogle af de lappeløsninger, man ellers tyr til, siger Jacob Bundsgaard til Jyllands-Posten.

Han forventer, at de fremmødte politikere vil lytte til tallene, når de præsenteres på en Kattegat-konference i Aarhus i dag.


LÆS OGSÅ: Den populære 'Uendelige Bro' vender måske tilbage til Marselisborg

LÆS OGSÅ: Amerikansk magasin hylder dansk by: Flyt dig, København

LÆS OGSÅ: Klar til Kapsejladsen? Så vildt bliver det

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx