Af - 07/11-16 06:30; Opdateret: 07/11-16 10:42

Falafelfirma lukket en uge for snavs og insekterFalafelfirma lukket en uge for snavs og insekter

Fødevarestyrelsen forbød straks produktionen, da de så at ex-folketingskandidat for Alternativet lavede falafler i et beskidt lokale med insekter i Aarhus

Bildstrecke im Grossformat »

Snavs, fedt og mug, generelt rodet og risiko for kontaminering af fødevarer, pupper og levende og døde insekter og larver i produktionsrum og fødevarer opbevares på urent eller uvedkommende udstyr.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Sådan beskriver Fødevarestyrelsens Rejsehold sit besøg den 3. Oktober hos firmaet Sabah Group i Aarhus, hvor de straks krævede stop for produktionen. Dyrlæge Henriette Mynster fra rejseholdet forklarer:

- Det vi fandt var et produktionslokale med virkelig dårlig vedligeholdelse og skadedyrssikriing og med en meget mangelfuld rengøring. Derfor nedlagde vi øjeblikkeligt forbud mod produktion i lokalet til de havde gjort rent. Der blev ikke fundet rotter, men der var pubber, larver og insekter i lokalet. Det var dog ikke på flader, der blev forarbejdet fødevarer, siger hun.

Metroxpresss har fået aktindsigt i fotos fra kontrollen, der viser larver på produktionsgulvet og en håndvask, der er misfarvet af snavs.

Fødevarestyrelsen har den 11. oktober godkendt rengøringen, så Sabah Group igen må producere falafler.

Firmaet er ejet af Mohammad Sabah Ahmad, tidligere talsmand for Grimhøjmoskeen, der i april i år blev præsenteret som folketingskandidat for Alternativet. Han trak sig kort efter, da det kom frem, at han er dømt for som som 22-årig at indtelefonere en bombetrussel mod Aarhus Universitet. Han er stadig i partiet fortæller han til metroxpress.

TV2: Direktør i Fødevarestyrelsen fjernede MRSA-anbefaling
TV2: Direktør i Fødevarestyrelsen fjernede MRSA-anbefaling

Han ejer også Gourmet Shawarma to Go, en foodtruck i Aarhus, som han præsenterer med ordene “Michelin værdig service og kvalitet.”

Til Fødevarestyrelsens besøg siger Mohammad Sabah Ahmad:

- Jeg har ingen kommentarer, siger han.


LÆS OGSÅ: Gjerskov: Embedsmænd fjernede MRSA-oplysninger fra rapport

LÆS OGSÅ: Forbrugerrådet: Disse morgenmads-produkter er fulde af fup

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kevin Magnussen har travlt:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx