Af - 13/10-15 10:38; Opdateret: 13/10-15 11:24

Dansk bar anklaget for sexisme: Er denne frække video over stregen?Dansk bar anklaget for sexisme: Er denne frække video over stregen?

Dansk Kvindesamfund er vrede over reklame fra Vejle-værtshus.

Videoen fra Eske's Bier Bar, som blev lagt ud i lørdags. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Eske's Bier Bar i Vejle bliver kritiseret for at udstille kvinder i en ny reklame på Facebook. Det skriver DR Trekanten.

I reklamen på Facebook sidder to kvindelige bartendere i baren med ryggen til. De smider begge toppen, og lige inden de vender sig om, stopper klippet, og under videoen kan man så læse teksten:

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

"Vil du se mere...? Mød Rikke og Pernille i baren i aften."

'Go' røv, smukke':  Hver fjerde kvinde oplever sexisme
'Go' røv, smukke': Hver fjerde kvinde oplever sexisme

Den slags reklamer er helt hen i hegnet, mener Helena Gleesborg Hansen, der er styrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund og initiativtager til projektet "Stop Sexisme."

- Vi synes, at den sender et dårligt signal og er med til at åbne for sexchikane af de kvindelige ansatte. Godt nok viser de ikke bryster, men der bliver stillet en forventning om, at de viser bryster, når man møder op i baren senere, siger hun.

Movia får massiv kritik for denne reklame: Er den over stregen?
Movia får massiv kritik for denne reklame: Er den over stregen?

Publikum er heller ikke voldsomt begejstrede for videoen. På trods af næsten 8.000 afspilninger har videoen blot trukket 14 likes.

Bestyreren af Eske's Bier Bar, Dennis Lærche, siger, at bartenderne selv var med på idéen, men udover det ønsker han ikke at kommentere kritikken fra Dansk Kvindesamfund.

Men selv om kvinderne på videoen medvirker frivilligt, så ændrer det ikke på, at den er problematisk, mener Helena Gleesborg Hansen.

Skuespillerinde beskylder Adam Sandler-film for sexisme
Skuespillerinde beskylder Adam Sandler-film for sexisme

- Hvis en chef beder en ansat om at gøre det her, så er magtforholdet jo sådan, at de gerne vil beholde deres job. Det, synes jeg, sender dårlige signaler, siger hun.

Hun mener ikke, at reklamer med nøgne kvinder bør forbydes, men hun ser gerne, at der sker en holdningsændring i stil med den, der er sket i forhold til spritkørsel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Mand klemt fast mellem bygninger:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx