Af - 15/09-16 11:30; Opdateret: 15/09-16 11:40

Josefine bor i et bagende varmt telt: Jeg kan ikke trække vejret derindeJosefine bor i et bagende varmt telt: Jeg kan ikke trække vejret derinde

Manglende studiebolig har sendt 19-årige Josefine Emde Marquard Jensen i telt for en periode. Metroxpress følger hende fra sensommer til efterår.

SE VIDEO: Josefine inviterer indenfor i hendes 'hjem' Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Sensommeren steger, og danskerne er vilde med det. Måske lige pånær Josefine Emde Marquard Jensen, som bor i telt og hver morgen bliver jaget op af solens stråler mod den mørkeblå teltdug.

- Jeg stiller min alarm til klokken 7 hver morgen - også i weekenden - fordi det bliver så varmt, når solen står op, siger Josefine, der forklarer, hvordan sveden drypper ned af hende, når solen står på teltet.

Metroxpress har tidligere skrevet om studerende, der flytter på campingpladser på grund af stor boligmangel i Aarhus og de andre store byer.

Ikke anderledes er det for Josefine fra Sorø, som ikke havde fundet nogen studiebolig, da hun skulle starte på arkæologi-studiet for tre uger siden. Derfor besluttede hun sig for at slå teltpælene i.

Jeg var meget stresset og tudefærdig, da jeg skulle pakke mine ting, fordi på det tidspunkt havde jeg ikke en bolig, men jeg vidste bare, jeg skulle bo i telt og ikke hvor lang tid, siger Josefine

Josefine mangler et bord, når hun skal lave lektier - og skære grøntsager. Når det sker, så sætter hun sig på jorden og bruger stolen som bord. Foto: Amalie Abildgaard.

Heldigvis for Josefine gik der ikke mange dage i teltet, før tilbuddet om et kollegieværelse blev aktuelt fra 1. oktober. Josefine glæder sig til at komme tættere på sit studie og de nye studiekammerater.

- Det er ensomt at bo her, for når jeg først har cyklet frem og tilbage mellem studie og campingpladsen, så tager jeg ikke lige tilbage igen for at hænge med de andre, siger Josefine, der har 8 kilometer ind til studiet.

Josefine går en tur på stranden næsten hver dag for at samle sten. Foto: Amalie Abildgaard.

Indtil Josefine får sit kollegieværelse, fortsætter hun med at bo i sit - lige nu - stegende varme telt.

Jeg sidder udenfor, for det er ikke til at holde ud. Jeg kan ikke trække vejret i teltet, når det er så varmt

Metroxpress følger Josefine længere ind i september måned.

LÆS OGSÅ: Christoffer bor i campingvogn: - Det er håbløst at finde studiebolig i København

LÆS OGSÅ: Kærestepar bor i campingvogn: - Vi er begrænset

LÆS OGSÅ: Containerbyer skal løse studiebolig-krise - sådan skal boligerne se ud

LÆS OGSÅ: Unge vil finde fællesskab i skurvogne ved Aarhus Havn

LÆS OGSÅ: Studerende tilbydes skurvogne på havnen i Aarhus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx