Af - 26/08-16 13:30

Festuge: Sådan overlever du første weekend uden en krone på lommenFestuge: Sådan overlever du første weekend uden en krone på lommen

Det er sidst på måneden, din skrabede konto er på 0 kroner, men du skal du jo ud og more dig i den første weekend til Aarhus Festuge. Her er en håndfuld oplevelser for dig, der brugte din sidste halvtredser i går.

Bildstrecke im Grossformat »

Del din dinglen fra et hustag


Bare rolig, det er bare en illusion. Kunstneren Leandro Erlich har opstillet et gedigent - og velpudset - spejl nede på Bispetorvet. Installationen hedder Bâtiment (bygning på fransk, red.) og er bygget nede på jorden. Via spejlet ligner det så, at du sidder i vindueskarmen, går på hustaget eller hvad du nu kan finde på af finurlige ting. Tag nogle fede billeder, få nogle nice likes, tæm din FOMO og gå amok med hashtags - husk #batimant og #minfestuge.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det er Gellerup, det er verdensmusik


I Byparken finder du i løbet af hele weekenden det Turkise Telt, hvor du kan finde en god blanding af fede gratis koncerter, spændende mad og generelt bare en fantastisk stemning. Direktøren for det hele, Rikke Øxner, fortæller det bedst selv til metroxpress: Det er Gellerup, det er verdensmusik - det bliver den slags vibe, du vil finde i teltet.

Efter kritik: Sådan vil ny festuge-boss inkludere unge
Efter kritik: Sådan vil ny festuge-boss inkludere unge

Skråt op med poesi


Altså, som i at du først skal op på Godsbanens skrå tag og så lytte til poesi. Aarhus Litteraturcenter unger den nemlig op i et samarbejde med Inversus Festival i et forsøg på at gentage sidste års succes ‘Poesi på Skrå’. Det er gratis, det er lørdag klokken 19-21 og vejret bliver fuldstændig fantastisk. Der bliver derfor rig mulighed for at pleje din hvide tan-line OG simulere de små grå (nej...ikke shots)

Aflyst kabelbane får en chance til under festugen
Aflyst kabelbane får en chance til under festugen

Oldschool hip-hop straight outta 80’erne


I aften går det ned...på oldschool-manér! Én af 80’ernes mest funky bander, The Sugar Hill Gang, kommer direkte fra USA’s østkyst og lægger Godsbanen ned. I et samarbejde med PUMA præsenterer Inversus Festival en unik mulighed for at se herrerne bag rap-hittet fra 1979, ‘Rapper’s Delight’, gratis! Så tag dine sneakers på, puds guldkæden, tag din bro eller bea under armen og syng med på: ‘I said a hip hop the hippie the hippie, to the hip hip hop’.

Mad, musik og festuge: Tre events til din sensommer
Mad, musik og festuge: Tre events til din sensommer

Happyhour og BANKO!


Det er måske ikke heeeelt gratis at spise her, men der er happy hour i baren! I dag sparker Kulbroen og Kødbyens Mad & Marked nemlig Aarhus’ største madmarked i gang med happy hour klokken 15-16. Om aftenen er det så tid til den frække, de lange tasker, og Gamle Ole, når det traditionsrige ‘Banko med Daniel Lill og Sune Træben’ kaldes i gang klokken 20. Vel mødt og knæk og bræk.

Festugen har (næsten) programmet på plads: Tjek fem fede events her
Festugen har (næsten) programmet på plads: Tjek fem fede events her

Festugen får ny 10-dages festival: - Der skal kæles for de unge voksne
Festugen får ny 10-dages festival: - Der skal kæles for de unge voksne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx