Af - 10/12-16 10:21

18-årig gymnasieelev: Vi er ikke dovne, vi er udkørte18-årig gymnasieelev: Vi er ikke dovne, vi er udkørte

Præstationsræset og higen efter gode karakterer presser Christoffer og hans gymnasievenner, der glemmer det sociale.

storybild

(Billede: Privat)

18-årige Christoffer Koch Andersen fra Aarhus er træt af, at gymnasiet er blevet et karakterræs, hvor det handler om at hive gode karakterer hjem.

Ifølge ham burde gymnasiet i lige så høj grad handle om at skabe sin identitet. Vekslingen mellem at være social og samtidig faglig og få gode karakterer, har presset Christoffer.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Jeg har vågnet op med svedeture om natten og følt mig presset over en aflevering. Men jeg prøver at give mig selv et pusterum, så der plads til andet end det faglige, siger Christoffer Koch Andersen til metroxpress.

Selv giver han et eksempel fra i dag, hvor han måtte skippe et modul med samfundsfag, fordi der lå en køretime oveni. Han fortæller, det giver ham dårlig samvittighed og en frygt for at komme bagud i faget.

18-årig gymnasie-pige: Vi vil også have oralsex
18-årig gymnasie-pige: Vi vil også have oralsex

Men det er vigtigt for ham, at han ikke drukner i faglighed og bøger, derfor retfærdiggør han for sig selv at vælge skolen fra engang i mellem for at give sit "sociale jeg" plads.

- Jeg kender mange, der må afslå fester fredagaftener, fordi de sidder med en aflevering. Det er ikke, fordi vi er dovne, vi er udkørte, og det er farligt i en tid, hvor det samtidigt handler om at danne sin identitet, siger Christoffer, der går i 2.G på Viby Gymnasium.

I et debatindlæg i Kristeligt Dagblad skriver Christoffer desuden, at han alt for tit hører sine venner sige, at de føler sig 'pressede' og 'stressede', og han føler sig også tit stresset selv.

Gymnasie i sorg efter elevs død: “Meningsløst”
Gymnasie i sorg efter elevs død: “Meningsløst”

Den 18-årige gymnasieelev mener, at karakterer i gymnasiet har fået en for stor betydning for, hvordan man er som person, at man glemmer de sociale faktorer.

Man kan få 02 i matematik, men er det ensbetydende med, at man ikke er en god ven eller en god kæreste?

I gymnasieelevens klasse sammenligner deres karakterer, og han mener, at det ikke er fedt at indrømme, at man har fået en dårlig karakter.

Omstridt gymnasium forbyder bøn
Omstridt gymnasium forbyder bøn

- Det kan føles som en sårbarhed ikke at være god til alle fag. Derfor kan det i den sammenhæng være svært at stille sig op og sige højt, fordi man tænker 'hvordan bliver jeg modtage?' siger han.

Christoffer vil gerne ind på psykologistudiet i Aarhus efter gymnasiet, hvilket krævede et snit på 11,1 ved optaget i sommer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Én spiller tager skylden for kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx