Kun hver fjerde udenlandske bilist i Aarhus betaler p-bødenKun hver fjerde udenlandske bilist i Aarhus betaler p-bøden

Aarhus Kommune har problemer med at få udlændinge til at betale parkeringsbøder. Det kan næsten ikke betale sig, lyder forklaringen.

storybild

P-bøder koster 510 kroner i hele landet. (Billede: Polfoto)

Når udenlandske bilister får stukket en parkeringsbøde i forruden under et besøg i Smilets By, bliver den typisk ikke betalt.

Det viser tal fra Aarhus Kommune, der sidste år udskrev 773 bøder til udenlandske køretøjer, der holdt ulovligt parkeret.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Kun en fjerdedel af bøderne er blevet betalt, og kommunen har derfor stadig knap 300.000 kroner til gode. Men udsigten til at få pengene kradset ind er ofte lang, hvis ikke umulig, lyder forklaringen.

- Vi kan ikke inddrive pengene på samme måde i udlandet, som vi kan herhjemme. For eksempel har vi ikke adgang til oplysninger om, hvem der ejer bilen, forklarer Joshua Krogager, der er teamleder for Parkering i Aarhus Kommune.

Bøderegn over buspassagerer i Aarhus
Bøderegn over buspassagerer i Aarhus

For at få bøderne betalt har kommunen derfor brugt et engelsk inkassofirma, der har specialiseret sig i at inddrive gæld i udlandet.

- I mange lande kan det være dyrt at købe sig adgang til oplysninger i motorregistre. Eksempelvis Polen. Så vi gør det mere ud fra et princip om retfærdighed end økonomi. Vi tjener faktisk ikke en nikkel på det, siger Joshua Krogager.

I København er problemet dog markant større. Her skylder 22.500 udlændinge tilsammen 11,5 millioner kroner for ubetalte p-bøder i 2013 og 2014.

Smukfest-gæster ramt af p-bøder: Sådan undgår du dem
Smukfest-gæster ramt af p-bøder: Sådan undgår du dem

S: Skal være orden i tingene
Næstformand for teknisk udvalg i Aarhus Kommune, Socialdemokraternes Ango Winther, er forarget over, at mange udenlandske bilister ikke gider betale deres p-bøde.

- Der skal være orden i tingene, og jeg bryder mig på ingen måde om, at udlændinge slipper for at betale p-bøder, siger Ango Winther.

Ango Winther vil nu tage sagen op med rådmand Kristian Würtz på et kommende møde for at drøfte, om kommunen kan gøre mere for at få pengene hentet hjem.

- Om man er dansker, svensker eller amerikaner, så skal alle være lige for loven, siger han.

LÆS OGSÅ: Nu kan du også få p-bøder... i naturen!

LÆS OGSÅ: FDM: Nye p-bøder er ulovlige

LÆS OGSÅ: Vold mod p-vagter udløser stribe af påbud fra Arbejdstilsynet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx