Af - 21/09-15 10:58; Opdateret: 21/09-15 12:29

Safehouse til truede kvinder åbner i AarhusSafehouse til truede kvinder åbner i Aarhus

Et ukendt sted i Aarhus vil kvinder på flugt fra tvangsægteskaber og truende familier snart kunne søge tilflugt og få en ny identitet.

storybild

Det nye safehouse vil åbne på en hemmelig adresse i Aarhus, og det vil blive sikret på en måde, så man ikke kan se det udefra. Dermed kan de truede kvinder være i sikkerhed fra de familier, som et tvangsægteskab eller andre æresrelaterede konflikter har ført dem ind i. (Billede: Polfoto/Dalhoff Casper)

Kvinder på flugt fra æresvold og tvangsægteskaber får snart mulighed for at få hjælp i Aarhus, hvor et såkaldt safehouse er på vej.

- Der er et stort behov for at hjælpe kvinder, der er internt fordrevne her i Danmark. Vi bliver nødt til at tage os af dem, og det vil jeg gerne hjælpe med, siger Nader, der skal står for det nye safehouse.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Når det åbner, vil det i første omgang kunne hjælpe to kvinder, der har brug for at søge skjul på grund af æresrelaterede konflikter.

- Det er kvinder, der har brug for et nyt liv og en ny identitet. Deres liv er truet af den familie, som et tvangsægteskab har ført dem ind i, og måske er de også truet af deres egen familie, siger Nader, der håber, at et safehouse kan blive deres redning - og deres midlertidige hjem.

- Det er vigtigt, at det ikke føles som et krisecenter. Vi vil gerne tilbyde et hjem, hvor de kan være trygge og begynde et nyt liv, siger han.

Tre personer sigtes for hashsmugling i Østjylland
Tre personer sigtes for hashsmugling i Østjylland

At Aarhus får placeringen af det nye Safehouse, skyldes blandt andet, at der allerede ligger et i København, som ifølge Nader 'gør et fantastisk arbejde'. Det ligger på en hemmelig adresse, og det kommer det i Aarhus også til at gøre.

- Det bliver kun politiet og de ansatte, der kender til stedets adresse, og man vil ikke kunne genkende det udefra, siger Nader, der lige nu er i gang med at skaffe penge til det nye safehouse.

Politiet prøver igen: 24-årig sigtes for drabsforsøg
Politiet prøver igen: 24-årig sigtes for drabsforsøg

LÆS OGSÅ: Rotter holder restaurant lukket på tredje uge

LÆS OGSÅ: Kreative iværksættere er klar til at kæmpe for Sydhavnens fremtid

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx