Af - 26/08-16 14:35

Byrådsmedlem om frifindelse: - Det er en dybt problematisk lovByrådsmedlem om frifindelse: - Det er en dybt problematisk lov

Efter et år med frem og tilbage i retten blev det aarhusianske byrådsmedlem Maria Sloth (Ø) i dag frifundet for at give husly til illegale flygtninge. Hun kommenterede på frifindelsen til et efterfølgende pressemøde.

storybild

Maria Sloth (th.) til pressemøde med sin bofælle umiddelbart efter, hun hørte om sin frifindelse. (Billede: Rune Sørensen)

Byrådsmedlemmet Maria Sloth blev i dag klokken 13 frifundet i Retten I Aarhus for at have givet husly til to illegale flygtninge fra Afrika i september 2015. Domfældelsen blev uden en retssag i ro og mag lagt på hjemmesiden, og retten var derfor helt tom for aktører i sagen.

Byrådsmedlem frikendt for at huse illegale flygtninge
Byrådsmedlem frikendt for at huse illegale flygtninge

I stedet havde Enhedslisten - med byrådsmedlemmet i spidsen - og organisationen Welcome to Denmark indkaldt til et 30 graders varmt pressemøde i en baggård på Mindegade 10 klokken 13.30, hvor store smil vidnede om en tilfreds kvinde.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi er rigtig glade for afgørelsen, men vi synes stadig, at det er en dybt problematisk lov, vi blev frifundet for at have brudt. Vi ønsker ikke et samfund, hvor man ikke tør hjælpe - vi ønsker et samfund, hvor der bliver opildnet til at hjælpe, sagde Maria Sloth som det første, flankere af sin bofælle og en talskvinde fra Welcome to Denmark.

Enhedslisten: Husly til flygtninge bør ikke straffes
Enhedslisten: Husly til flygtninge bør ikke straffes

Maria Sloth fortæller, at hun virkelig var overrasket over frifindelsen - at hun havde regnet med at blive dømt. På trods af alt, hvad hun har været igennem, så siger hun videre, at hun ville gøre det hele om igen.

Tiltalt byrådsmedlem: Jeg ville gøre det igen
Tiltalt byrådsmedlem: Jeg ville gøre det igen

Det var det konservative byrådsmedlem Marc Perera Christensen, der i sin tid politianmeldte Maria Sloth for at have givet husly til de to flygtninge. Da metroxpress spørger Maria Sloth, om hun har en kommentar til hendes konservative kollega, siger hun:

- Jeg er bestemt ikke enig i hans valg, men det er fair nok. Ser man noget kriminelt, mener jeg, at man skal gøre politiet opmærksom på det. Personligt havde jeg dog ikke gjort, hvad han gjorde.

Aarhusiansk politiker anklaget for at huse flygtninge
Aarhusiansk politiker anklaget for at huse flygtninge


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Facebook har mistet 365 milliarder på...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx