Af - 06/01-16 13:11

Københavnernes hippe stamsteder vil erobre AarhusKøbenhavnernes hippe stamsteder vil erobre Aarhus

En række af Københavns succesfulde spisesteder går efter at erobre Aarhus i 2016 med grød, saftige burgere og sprød pizza.

Bildstrecke im Grossformat »

Københavner-favoritterne rykker til Aarhus i 2016 - se en række af dem ovenfor.

Det skorter ikke på Michelin-stjerner og gode restaurantoplevelser i Aarhus, og mod slutningen af 2015 udråbte britiske The Telegraph endda byen som Danmarks nye kulinariske hovedstad.

Det vil restauranterne i den rigtige hovedstad gerne være en del af, og adskillige københavner-succeser melder derfor ud, at 2016 bliver året, hvor de indtager Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Hovedstadsens populære steder som Grød, Grillen, Gorm's Pizza, Madklubben og Tommi's Burger Joint er allerede langt i åbningsplanerne. Sidstnævnte overtager den 15. januar lokaler i Jægergårdsgade ved siden af københavner-kollegaerne fra Mikkeller, og den islandske burgerbar er klar til at flippe bøffer fra maj:

Stor udenlandsk avis: Denne by er Danmarks nye mad-hovedstad
Stor udenlandsk avis: Denne by er Danmarks nye mad-hovedstad

- Aarhus er en spændende by. Det vrimler med unge mennesker og folk er generelt meget aktive og går ud på de mange gode museer, barer, teatre og restauranter. Det særlige ved byen er, at alt ligger indenfor en lille radius, siger Valdimar Halldórsson fra Tommi's Burger Joint.

For Madklubben, der har otte restauranter i København, er Aarhus også et vigtigt punkt på årets menu. Stedet er kendt for at servere tre retter til 200 kroner, og alt tyder på, udgangspunktet bliver det samme i smilets by:

New York i København: Så fed er ny Tivoli-restaurant
New York i København: Så fed er ny Tivoli-restaurant

- Vi vil gerne over og lave lidt rav i andedammen. Aarhus er særligt kommet i fokus på highend-gastronomien. Vi vil vise, at man sagtens kan lavet noget interessant i et lavere prisspektrum. Og så har vi faktisk også en del ansatte, der har sagt til os, at de gerne vil hjem til Aarhus, siger pressechef Kaspar Mørk Arianto.

Madklubben er i øjeblikket ved at lede efter egnede lokaler. Intet er skrevet under, men særligt BP-huset ved Europaplads er i fokus.

Ny øl-bar: Det har været overvældende

Det hastigt voksende barimperium Mikkeller, der med sine specialøl har fået et dedikeret publikum verden over, tyvstartede københavnernes indtog i Aarhus, da de i november åbnede i Jægergårdsgade på Frederiksbjerg.

Weekendguide AARHUS: Ny ølbar serverer gratis øl og juletræet tændes
Weekendguide AARHUS: Ny ølbar serverer gratis øl og juletræet tændes

Inden åbningen gik bekymringen på, om Aarhus' begrænsede indbyggertal kunne bære en ølbar som Mikkeller – men de tanker er for længst ledt i baggrunden af de 20 skummende ølhaner, der i den grad har været på overarbejde.

- Det har været en overvældende succes, og vi er blevet taget rigtigt godt imod, siger daglig leder Jacob Alsing og fortsætter:

Der er et væsentligt mindre publikum end i København, men her er i stedet et stærkt fællesskab, og man kan mærke, at folk bakker op om steder som vores. Især i et område som Jægergårdsgade, hvor det vrimler med dedikerede mennesker.

Den succesfulde begyndelse har gjort, at Mikkeller for alvor har fået øjnene op for Jylland:

Northside donerer et ton mad til udsatte
Northside donerer et ton mad til udsatte

- Det var vigtigt for os at være repræsenteret i Danmarks næststørste by, og nu ser vi, hvordan tingene udvikler sig. Vi har ikke travlt med at åbne flere barer, men med den fine start, er det jo spændende at se, hvad der ellers er af muligheder, slutter Jacob Alsing.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx