Af - 26/10-16 12:44

Danskerne elsker motion i naturen: Boomer i frilufts-kassenDanskerne elsker motion i naturen: Boomer i frilufts-kassen

I en ny rapport viser det sig, at motion tager en klar førsteplads, når det kommer til at vælge, hvor man dyrker sin motion. Det kan økonomisk mærkes i fritidsbutikker.

storybild

Grundlæggeren af den aarhusianske friluftskæde Eventyrsport, Lars Sejer Sørensen, kan tydeligt mærke både i interesse og i kasseapparatet, at danskernes foretrukne sted at motionere er naturen. (Billede: PR)

Danskerne kan simpelthen ikke få nok af naturen. I rapporten ‘Danskernes Motions- og sportsvaner 2016’ fra Idrættens Analyseinstituts viser en undersøgelse, at naturen klart er danskernes foretrukne sted at motionere.

Først på tredjepladsen ligger fitnesscenteret - altså indenfor. Denne tendens er noget, de tydeligt mærker hos friluftskæden Eventyrsport, der for tyve år siden startede i en kælder i Aarhus. Og det er også noget, der spækker til i den aarhusianske butik.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

– I dag er friluftsliv noget, alle gør i en eller anden form. Samtidig er der sket en teknologisk revolution i de materialer, tøjproducenterne anvender, så brugerne nu kan holde sig tørre og varme i al slags vejr, lyder det i en pressemeddelelse fra grundlæggeren Lars Sejer Sørensen, der i løbet af de tre seneste regnskabsår har set en fordobling af bruttoresultatet - blandt andet som følge af danskernes hang til motion udendørs.

Motion er godt for lungerne – også i bilos
Motion er godt for lungerne – også i bilos

En generel tendens de også mærker hos Frilufstrådet.

– Vi oplever en enorm efterspørgsel på at bevæge sig ud i naturen. Folk vil mærke vinden i håret og have en naturoplevelse, siger Jan Ejlstad, direktør i Friluftsrådet, i pressemeddelelsen.

Motionsanalyse slår fast: De løber for lidt på landet
Motionsanalyse slår fast: De løber for lidt på landet

Sådan vil Nikita Klæstrup være med til at redde miljøet
Sådan vil Nikita Klæstrup være med til at redde miljøet


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx