Af - 26/10-16 12:44

Danskerne elsker motion i naturen: Boomer i frilufts-kassenDanskerne elsker motion i naturen: Boomer i frilufts-kassen

I en ny rapport viser det sig, at motion tager en klar førsteplads, når det kommer til at vælge, hvor man dyrker sin motion. Det kan økonomisk mærkes i fritidsbutikker.

storybild

Grundlæggeren af den aarhusianske friluftskæde Eventyrsport, Lars Sejer Sørensen, kan tydeligt mærke både i interesse og i kasseapparatet, at danskernes foretrukne sted at motionere er naturen. (Billede: PR)

Danskerne kan simpelthen ikke få nok af naturen. I rapporten ‘Danskernes Motions- og sportsvaner 2016’ fra Idrættens Analyseinstituts viser en undersøgelse, at naturen klart er danskernes foretrukne sted at motionere.

Først på tredjepladsen ligger fitnesscenteret - altså indenfor. Denne tendens er noget, de tydeligt mærker hos friluftskæden Eventyrsport, der for tyve år siden startede i en kælder i Aarhus. Og det er også noget, der spækker til i den aarhusianske butik.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

– I dag er friluftsliv noget, alle gør i en eller anden form. Samtidig er der sket en teknologisk revolution i de materialer, tøjproducenterne anvender, så brugerne nu kan holde sig tørre og varme i al slags vejr, lyder det i en pressemeddelelse fra grundlæggeren Lars Sejer Sørensen, der i løbet af de tre seneste regnskabsår har set en fordobling af bruttoresultatet - blandt andet som følge af danskernes hang til motion udendørs.

LÆS OGSÅ: Motion er godt for lungerne – også i bilos

En generel tendens de også mærker hos Frilufstrådet.

– Vi oplever en enorm efterspørgsel på at bevæge sig ud i naturen. Folk vil mærke vinden i håret og have en naturoplevelse, siger Jan Ejlstad, direktør i Friluftsrådet, i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Motionsanalyse slår fast: De løber for lidt på landet

LÆS OGSÅ: Sådan vil Nikita Klæstrup være med til at redde miljøet


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx