Af - 31/05-16 07:52

Se videoen: Aarhus-musikere står bag verdens første undervandskoncertSe videoen: Aarhus-musikere står bag verdens første undervandskoncert

I weekenden var der verdenspremiere på Between Music's koncertprojekt, hvor de spiller og synger under vand i store glasakvarier.

Bildstrecke im Grossformat »

Se billeder her, og se videoen længere nede i artiklen

Guitar og keyboard er byttet ud med rotacorda og hydraulophone, når aarhusianske Between Music indtager scenen. De to instrumenter har de opfundet til et helt særligt formål: De skal kunne spille musik under vand.

Between Music havde i weekenden premiere på deres koncert AquaSonic, der som den første nogensinde udelukkende foregår under vand.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det foregik til musikfestivalen Operadagen i Rotterdam, hvor de fem musikere indtog scenen i hver deres glasakvarie fyldt med vand. Og det var en stor forløsning.

- Jeg startede for 10 år siden, og derefter har det langsomt bygget sig op, så det var en stor lettelse endelig at kunne spille det, og det er en glæde, at publikum har taget så godt imod det, siger Laila Skovmand, der er kunstnerisk leder i Between Music, og som både spiller og synger under vandet.

Hvordan det ser ud, kan du se en video af her:

Emmanuel møder passagererne med smil og ’sort humor’
Emmanuel møder passagererne med smil og ’sort humor’

Laila Skovmand fortæller, at der er så stor forskel på at optræde under vand og over vand, at man ikke kan sammenligne det. Og der er da også en hel del udfordringer ved at skulle spille musik nede i et kar med vand.

- Hvis vi er nervøse, trætte eller har spist forkert, så kan vi ikke holde vejret lige så længe. Og så skal der være 35-37 grader i vores kar for, at vi kan holde vejret længst muligt, og for, at musikken lyder rigtig. Specielt for slagtøjet må det ikke blive for koldt eller varmt, lyder det blandt andet fra Laila Skovmand.

24-årige Rasmus tager sagen i egen hånd: Kridter cykelsti op i Aarhus Midtby
24-årige Rasmus tager sagen i egen hånd: Kridter cykelsti op i Aarhus Midtby

De 10 års arbejde er brugt på at udvikle ideen i samarbejde med alt fra forskere og opfindere til dybhavsdykkere og instrumentbyggere. Og det har blandt andet været med støtte fra Aarhus' kulturhovedstadsprojekt.

- Det er et kunstnerisk eksperiment på højeste niveau, og når vi i Aarhus har noget af det ypperste inden for verdenskunsten, så går vi ind og er strategisk løftestang. Vi skal jo sætte baren højt med Aarhus 2017, siger programmedarbejder i Aarhus 2017 Pia Buchardt.

Støtten har da også været enormt vigtig, fortæller Laila Skovmand.

- Den største udfordring har været økonomien, og at vi hele tiden har skullet slås med at finde penge og steder at øve. Det har været helt centralt, at Aarhus 2017 er gået ind som co-producer.

Du kan se mere til Between Music og deres AquaSonic-projekt på deres hjemmeside eller deres Facebook-side.

Power har store planer: Åbner i Aarhus og kigger på disse jyske byer
Power har store planer: Åbner i Aarhus og kigger på disse jyske byer

LÆS OGSÅ: Københavnerfestival afslører 16 nye navne

LÆS OGSÅ: Nye lavprisruter får turister til at strømme til Danmark

LÆS OGSÅ: TV: Grådkvalt 6-årig vil redde kloden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx