Af - 23/11-16 09:27; Opdateret: 23/11-16 10:51

Muldyr: Unge lokkes ud i ny kriminalitets-trendMuldyr: Unge lokkes ud i ny kriminalitets-trend

Østjyllands Politi advarer unge mod en ny kriminalitets-trend, hvor bagmænd lokker unge til at udlevere bankinformationer, som bruges i stor økonomisk kriminalitet. En trend, der kan give vidtrækkende konsekvenser.

storybild

I en enkelt sag kan bagmændene bruge op til 15-20 forskellige muldyrs kort, når de skal lænse en enkelt konto for beholdningen. (Billede: Simon Bohr)

Det lyder som nemme penge - og for nogle sikkert også harmløst - men det er det ifølge Østjyllands Politi bestemt ikke. Der er ved at sprede sig en ny kriminalitets-trend, som kan have store konsekvenser, for unge, der bliver lader sig lokke.

LÆS OGSÅ: Jonas: Derfor endte jeg som muldyr

- Vi har gennem en længere periode set, at unge lokkes af bagmænd til at udlevere enten kort eller kontooplysninger mod en håndfuld penge. Det er svært at vide, hvor lang tid fænomenet har eksisteret, da denne type kriminalitet er noget, der udvikler sig over lang tid, siger politikommissær Nicky Stylsvig Pedersen fra Østjyllands Politi.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Han fortæller, at bagmændene ofte finder de såkaldte muldyr på skolerne, og derfor har politiet nu sendt en advarsel ud til alle 31 uddannelsesinstitutioner i Østjyllands Politikreds.

- Vi advarer unge mod at lade sig friste af de nemme penge, og vi henvender os specifikt til unge på uddannelsesinstitutioner, da der er ved at danne sig et billede af målgruppen - en målgruppe, der ser det som en ligegyldig forbrydelse, siger Nicky Stylsvig Pedersen, der påpeger, at det dog kan få vidtrækkende konsekvenser.

LÆS OGSÅ: S vil sætte ind mod eksploderende netkriminalitet

I morgen skal en af bagmændene, en 19-årig mand, stilles for en dommer. Han er sigtet for at svindle for 1,8 millioner kroner i en sag, hvor en studerende fra Randers er dømt som muldvarp - han fik 30 dages betinget fængsel.

- Det er nemt at finde muldvarpene, men det er bagmændene, vi vil have fat i. Selvom vi kun har én i varetægt, så regner vi med, at de er flere om det. Men de er gode til at gemme sig, siger Nicky Stylsvig Pedersen.

LÆS OGSÅ: Antallet af sager om bedrageri på nettet boomer

Han håber, de unge vil se deres advarsel som en øjenåbner, og at den vil afskrække dem mod at lade sig lokke i kriminalitet af nemme penge.

LÆS OGSÅ: Pas på i aften: Billige taxier lænser dit kort

LÆS OGSÅ: Professionelle tricktyve snød ældre for en halv million

LÆS OGSÅ: Ekstra kode skal sikre dit dankort på nettet

LÆS OGSÅ: Sådan lænser svindlere dit Dankort lynhurtigt


LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke opbevare dit Dankort i bh'en

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx