Af - 01/10-15 15:10; Opdateret: 01/10-15 16:08

Se listen: Så meget fravær har de røde byrødderSe listen: Så meget fravær har de røde byrødder

I budgetforliget blev politikerne enige om at sygefraværet for kommunens ansatte skal sænkes. Samtidig er nogle af dem ikke ret gode til selv at møde op.

storybild

Flere i byrådet har fraværsprocenter på over eller i nærheden af 20 procent. (Billede: Polfoto/Charlotte De La Fuente)

Stort set alle byrådsmedlemmer i Aarhus er enige om, at sygefraværet skal ned for kommunens ansatte, men kigger man på deres egne fraværsprocenter fra 2014, er flere af dem ikke gode til selv at møde op.

Metroxpress har fået aktindsigt i politikernes fremmøde til byråds- og udvalgsmøder, og her er det især socialdemokrater, der er dårlige til at møde op.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Listen toppes af Lotte Cederskjold, der ikke længere er en del af byrådet, og derefter kommer Peder Udengaard (S), der har glippet 13 ud af 60 møder.

- Mit udgangspunkt er, at jeg har et arbejde ved siden af, som jeg også skal passe. Det er vilkåret for et menigt byrådsmedlem, for det er ikke på fuldtid, så vi har alle sammen ting ved siden af, som skal passes, og det kan i nogle tilfælde ramme oven i udvalgsmøder, siger han.

- Jeg arbejder hele tiden på at få min kalender til at passe bedre sammen og på at planlægge tingene efter, at jeg også sidder i byrådet. Det er og skal være min førsteprioritet, og det går jeg også efter, siger Peder Udengaard.

Pas på: Pengeafpressere røver med MobilePay i nattelivet
Pas på: Pengeafpressere røver med MobilePay i nattelivet

Aarhus gik all-in: Folkemødet kostede 450.000
Aarhus gik all-in: Folkemødet kostede 450.000

Sygefraværet for kommunens ansatte kom for få uger siden med i Aarhus Kommunes budgetforlig, hvor man ønsker at få det sænket med en halv dag om året og på den måde få penge i kommunekassen.

Fortaler for det var blandt andet Gert Bjerregaard (V), der selv har 1,1 procent i fravær. Han ønsker, at kommunens fravær kommer ned på niveau med det private, og her må politikere gerne statuere et eksempel.

- Har man valgt at stille op og sidde i byrådet, så skal man også passe det arbejde fuldt ud, og det vil være bedst, hvis man som politiker kan gå forrest og vise resten af kommunen, at det kan lade sig gøre at passe sit arbejde fuldt ud, siger han. understreger, at han ikke kender baggrunden for byrådskollegernes fravær.

Rådmand: Slut med at forgylde kommune-bosser
Rådmand: Slut med at forgylde kommune-bosser

Det gør næstformand for Socialdemokraternes byrådsgruppe, Steen B. Andersen, der fortæller, at det skyldes langtidssygdom og krævende fuldtidsjobs for det socialdemokrater, der skiller sig ud på listen.

- Vi har en udfordring i Danmark, hvis man ikke må være langtidssyg eller have et krævende fuldtidsjob og samtidig være byrådspolitiker. Jeg er helt sikker på, at alle de her politikere hver eneste dag knokler for at fylde deres politiker rolle ud, for hvis den ikke bliver det, så er der kontant afregning fra parti og vælgere, siger han.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Han nævner også andre politiske opgaver som en grund til, at man ikke altid kan dukke op. For ham selv gælder det blandt andet møder i København i forbindelse med, at han er medlem af KL. Men der bliver heller ikke set gennem fingre med det høje fravær.

- Man skal selvfølgelig altid overveje, om man kan passe opgaven som byrådsmedlem godt nok, og det gør vi løbende op. Samtidig tror jeg også, at den politiske verden skriger efter personer, der også deltager uden for murene, siger han.

25-årig østjyde spillede 4,5 kroner: Vandt 6 millioner
25-årig østjyde spillede 4,5 kroner: Vandt 6 millioner

LÆS OGSÅ: Mandecenter udvider: Vil have bedre plads til enlige fædre

LÆS OGSÅ: Sjældne biler solgt for over 150 millioner - Se de 10 dyreste her

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Medie: Kongelig fartdjævel ræsede...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx