Af - 18/04-16 10:26

Aarhus drømmer stadig om KattegatbroAarhus drømmer stadig om Kattegatbro

Aarhus Kommune og Kattegatkommitéen inviterer til konference, fordi de mener, at der er behov for at diskutere en mulig Kattegatforbindelse.

storybild

Sådan kan en mulig Kattegatbro måske komme til at se ud. Kilde: Vejdirektoratets illustration fra projektet omkring Storstrømsbroen.

I Aarhus drømmer man stadig om at komme hurtigere til København, og selv om der er en vandflyver på vej, der kan klare ruten på en time, så er man stadig opsat på at undersøge mulighederne for en Kattegatforbindelse.

Derfor inviterer kommunen sammen med Kattegatkommitéen til konference om en fast forbindelse over Kattegat via Samsø. Begge parter mener nemlig, at der er grund til at tvivle på de analyser, der er lavet på baggrund af en Kattegatforbindelse.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Kort før jul fremlagde Transport- og Bygningsministeren en analyse, der pegede på, at bygningen af en forbindelse mellem Jylland og Sjælland vil være forbundet med betydelige omkostninger for staten.

Men den analyse er stadig værd at diskutere, mener de to parter, der i en pressemeddelelse skriver, at de vil 'udfordre' det billede, som Transport- og Bygningsministeriets analyse giver.

- For Kattegatkomitéen har det afgørende hele tiden været den betydning, en Kattegatforbindelse vil få for samfundsøkonomien. Der er vi fortsat overbeviste om, at en fast forbindelse vil være en rigtig god forretning for Danmark, siger formanden for Kattegatkomitéen, Jens Kampmann.

Politiet efterlyser denne mand: påkørte ex og frihedsberøvede 29-årig mand
Politiet efterlyser denne mand: påkørte ex og frihedsberøvede 29-årig mand

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, der byder velkommen på konferencen, pointerer, at det er vigtigt at fastholde den overordnede tanke og vision bag projektet.

- Vi ved godt, at der er lang vej til realiseringen af så stort et projekt, men det er fuldstændig afgørende, at vi holder fast i visionen. En fast Kattegatforbindelsen vil binde Danmark bedre sammen og have afgørende betydning for landets vækstmuligheder, siger han og fortsætter:

- Derfor har vi også brug for at diskutere forudsætningerne med det lange perspektiv for øje. Spørgsmålet er, hvordan skaber vi de bedste forudsætninger for vækst i fremtiden?

Konferencen 'Efter Kattegatanalysen – hvad nu?' finder sted på Centralværkstedet i Aarhus på mandag den 25. april klokken 14.00-16.30.

Opgør med parallelsamfundet: Beboerne skal gøre rent
Opgør med parallelsamfundet: Beboerne skal gøre rent

LÆS OGSÅ: Stadig en abe på fri fod: - Den er lidt provokerende

LÆS OGSÅ: Dansk porno-job går verden rundt

LÆS OGSÅ: Efter skolebrand : Alle elever får undervisning

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rytteriet klar med nyt liveshow - men...
bt.dk
Øksemand fængslet: Grinede flere...
bt.dk
Politiet: Vi har fundet øksemandens...
bt.dk
Politiet efterlyser: Hvis du ser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx