Af - 03/12-15 08:40; Opdateret: 03/12-15 09:47

Derfor sender kommune flygtninge til folkeafstemning i dagDerfor sender kommune flygtninge til folkeafstemning i dag

10 flygtninge får i dag lov til at overvære, hvordan det foregår, når danskerne går i stemmeboksen.

storybild

I Aarhus Kommune får 10 flygtninge mulighed for at følge torsdagens folkeafstemning - de får dog ikke lov til at stemme selv. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Godt nok må flygtninge ikke stemme ved torsdagens EU-afstemning, men det forhindrer dem ikke i at overvære, hvordan det foregår, når Danmark går i stemmeboksen.

Sådan har man i hvert fald tænkt i Aarhus, hvor 10 flygtninge får mulighed for at følge afstemningen på tætteste hold. De bliver nemlig taget med rundt på en valg-tur i kommunen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det er rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der vil være dagens guide for de 10 flygtningene, der skal rundt på flere valgsteder i samarbejde med valgstyremænd.

Kommunen synes, at det er en oplagt mulighed for at lære om demokratiet ved at vise dem folkeafstemningen om retsforbeholdet. Flygtningene kommer nemlig fra lande, hvor man ikke er bekendt med den styreform, som vi har i Danmark.

- Det er en vigtig del af at blive integreret i det danske samfund, og så plejer det at være en rigtig hyggelig dag ude på valgstederne. Den oplevelse vil jeg gerne dele med de nye borgere, siger han.

Valgdag: Ja-siden skiftede strategi for sent
Valgdag: Ja-siden skiftede strategi for sent

På turen bliver flygtningene sat ind i valgprocessen med optælling af stemmesedler og det, der nu hører til en folkeafstemning - bortset fra at stemme, for det må de ikke endnu.

I stedet bliver de en slags observatører på fem valgsteder i Aarhus, nærmere bestemt Rådhushallen, Samsøgade skole, Globus 1, Center 10 og Frederiksbjerghallen.

Du kan følge folkeafstemningen LIVE her:

Folkeafstemning: Pind siger ja, Skipper siger nej – hvad siger du?
Folkeafstemning: Pind siger ja, Skipper siger nej – hvad siger du?

LÆS OGSÅ: Mange er stadig i tvivl blot få dage før afstemning

LÆS OGSÅ: DF indfanger tvivlere med rundstykker og løfter

LÆS OGSÅ: Thulesen Dahl: EU-nej åbner dør på klem for DF i regering

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx