Af - 12/05-16 10:18

Godt nyt: Nu bliver det bedre at være cyklist i MidtbyenGodt nyt: Nu bliver det bedre at være cyklist i Midtbyen

Så er der en undskyldning mindre i forhold til at tage cyklen.

storybild

Sådan her vil det komme til at se ud på Grønnegade i Aarhus, der bliver mere cykelvenlig. (Billede: Aarhus Kommune)

Solen skinner, og det er efterhånden blevet rigtig godt cykel-vejr, hvilket helt sikkert må glæde de mange mennesker, der dagligt cykler rundt på den tohjulede i Aarhus. Og nu kommer der endda mere godt nyt.

Aarhus Kommune er nemlig klar med en række tiltag, der skal gøre det bedre at være cyklist i midtbyen. Det gælder særlige cykelgader og mere cykelparkering - endda med indbyggede luftpumper.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

I løbet af 2016 vil kommunen etablere 180 nye p-pladser til cykler, hvoraf det på nogle pladser vil være "højklasset" parkering med luftpumpe og info-center.

Desuden vil en lang række gader omdannes til særlige cykelgader, der tilsammen vil genetablere en cykelring i Aarhus, som skal være centrum for de mange forbedringer for cyklisterne i midtbyen.

- Cykelringen er faktisk over 20 år gammel, men kun få kender den. Forbedringerne for cyklisterne i midtbyen skal derfor også være med til at udbrede kendskabet til cykelringen og på den måde styrke cykelkulturen i Aarhus, siger Pablo Celis, der er projektleder for Aarhus Cykelby.

LÆS OGSÅ: Boligforening: Familier ryger på gaden med nyt kontanthjælpsloft

LÆS OGSÅ: Aarhus afholder Champions League for døve - men pengene mangler

I en cykelgade er kørebanen reserveret til cyklister, men det er tilladt at køre med andre køretøjer. De øvrige køretøjer skal tage hensyn, må ikke overhale cyklisterne og må kun køre med en hastighed svarende til cyklisternes.

I forbindelse med de mange cykelgader bliver der en række mindre forbedringer af belægningen på vejene, og der bliver plantet vejtræer langs Grønnegade. De mange forbedringer glæder rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), sig til at få gennemført.

- Der er heldigvis flere og flere aarhusianere, der tager cyklen. Det betyder, at vi skal sørge for ordentlige forhold for dem, så de både kan køre godt og sikkert i byens gader og samtidig parkere, uden at det generer andre.

- Derfor er det dejligt, at vi kan forkæle cyklisterne med flere cykel p-pladser, cykelgader og forskellige former for service, siger rådmanden.

Sådan her ser Cykelringen i Aarhus ud. (Grafik: Aarhus Kommune)

LÆS OGSÅ: Hyperloop: Lokalpolitiker vil fra Aarhus til København på 15 minutter

LÆS OGSÅ: Sælger tre gange så mange som i Aarhus: Husene på Samsø er eftertragtede

LÆS OGSÅ: Kæmpestort frø skyder op midt på gågaden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx