Af - 19/06-15 02:10

Yahya Hassan kommer ikke i FolketingetYahya Hassan kommer ikke i Folketinget

Valgets store joker i Østjylland var Yahya Hassan, men han samler ikke nok stemmer til et mandat.

storybild

Yahya Hassan har ikke samlet stemmer nok til en plads i Folketinget.

I løbet af torsdagen var et af valgets helt store spørgsmål, om digteren Yahya Hassan kunne formå at samle stemmer nok til at komme i Folketinget. Da stemmerne var talt op, var der noget, der tydede på, at det ikke blev denne gang, den unge aarhusianers drømme om et politikerliv skulle indfries.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Yahya Hassan kunne nemlig ikke mestre at samle stemmer nok til et mandat som løsgænger, selvom han fik nogle. I Aarhus kunne han mestre 199 stemmer i Aarhus Nord-kredsen, 106 stemmer i Syd, 166 i Øst og 172 i Vest. Dette er end ikke nok, hvis man tæller stemmerne fra resten af Østjyllands Storkreds med. I alt blev det 937 stemmer til Yahya Hassan.

Det kræver nemlig typisk omkring 20.000 stemmer at blive valgt til Folketinget som løsgænger. Jacob Haugaard kunne ved valget i 1994 præstere at blive valgt i Aarhus med 23.253 stemmer.

Yahya Hassan skulle egentlig være opstillet for Nationalpartiet, men de opnåede aldrig at indsamle nok underskrifter til at blive opstillet til valget. Derfor måtte Yahya Hassan opstille som løsgænger i Østjyllands Storkreds.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx