Af - 29/08-15 09:25

Fem gode råd til en fed festugeFem gode råd til en fed festuge

Festugen er kun lige gået i gang, og har du planer om at være med, så er der gode råd at hente her.

storybild

(Billede: Polfoto/Ida Munch)

Er du stadig ikke kommet op af sofaen og ud i det aarhusianske byliv for at holde festuge, så er der heldigvis masser af tid endnu, for festlighederne slutter først søndag den 6. september.

Her er et par gode råd, der kan gøre din festuge nemmere og ikke mindst bedre.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Download appen

Med næsten 1000 events kan det virke rimeligt (læs: meget) svært at finde lige præcis de events, man gerne vil se. Hent ‘Aarhus Festuge’ i App Store eller Google Play, og så bliver det forhåbentligt lidt nemmere.

Se lys i mørket

Festugens tema er ‘Lys - mere lys’, og det er der sådan set ikke noget galt i, for der kan laves ret meget fedt med lys.

Til gengæld kræver det også mørke, for at lyseffekter virker bedst, så vent til aften eller nat med at tage forbi de mange udendørs udstillinger. Som man kan se på billederne herunder, så er de ret kedelige i dagslys.

Kig efter ‘billigt’ og hold øje med ‘gratis’

Det kan hurtigt blive dyrt at være til festuge, hvis man skal til mange af de events, der koster penge. Men der er også mange billige eller gratis oplevelser, og flere steder er der også studierabat. Tjek Festugens egne forslag til billige events for studerende eller deres ‘gratis glæder’.

Metroxpress’ tre bud på billige oplevelser er det store lys-show på Dokk1, Underland på Amfiscenen og Food Festival på Tangkrogen. De første to er gratis og sidstnævnte har studierabat, hvilket betyder billetpriser på 60 eller 75 kroner om dagen eller 150 kroner for alle tre dage.

TV:
TV: "Kaos" i Aarhus: Kæmpe-måger invaderer Festugen

Der sker også noget i hverdagene

Med både Festugen og masser af studerende, der holder introuge, så skal der nok være proppet med mennesker i Aarhus i weekenderne.

Det giver selvfølgelig en knaldgod stemning, men vil man gerne have lidt mere plads, så kom forbi i hverdagene, hvor der også sker ting og sager, og der helt sikkert også er gang i den, blandt andet på de faste Festuge-scener.

Mandag til torsdag er lukketiden hos Der Liebe Bisp og CANblau-scenen først ved midnat, mens Det Turkise telt slutter klokken 23.00. Pustervig Torv holder den også kørende til 00.00 pånær mandag, hvor der lukkes ned klokken 21.00.

Du kan se de forskellige events, der finder sted mandag til torsdag her.

Festuge i Aarhus: Her er 10 ting du ikke må gå glip af
Festuge i Aarhus: Her er 10 ting du ikke må gå glip af

Hold øje med metroxpress og MX Aarhus

Det her er selvfølgelig 'ananas i egen juice', men vi dækker festugen, og hver dag kommer med fem events, som du kan lade dig inspirere af, hvis du skal fordi de fede eller de skøre events.

Flere af de ting, som vi kigger på, kan man desuden opleve igen senere på ugen, som de her kæmpe-måger, der skabte stor ravage i Byparken fredag eftermiddag. De kommer igen i løbet af Festugen flere forskellige steder rundt i byen.

TV: Så meget vil de kendte give for den hypede Kanye West-sko
TV: Så meget vil de kendte give for den hypede Kanye West-sko

LÆS OGSÅ: ”Agenter” skal forhindre at børn tvangsfjernes

LÆS OGSÅ: 17 børn passet af Ikea mens pædagogerne shoppede

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx