Af - 18/03-16 16:11

Rådet for Sikker Trafik: 'Vanvittigt' at køre som Yahya HassanRådet for Sikker Trafik: 'Vanvittigt' at køre som Yahya Hassan

Yahya Hassan forsvarer sin kørsel med, at hans nye bil har gode bremser, men bilen betyder ingenting ved alt for høje hastigheder, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

Bildstrecke im Grossformat »

I en Facebook-video, som Yahya Hassan selv har lagt op, kan man se digteren køre rundt i det nordvestlige Aarhus og på et tidspunkt runde 200 kilometer i timen i det, der ifølge ham selv er et forsøg på at flygte fra nogen, der følger efter ham.

Metroxpress har spurgt Rådet for Sikker Trafik, hvor farligt det er at køre på den måde, som Yahya Hassan gør i videoen. De kommenterer ikke på konkrete sager, men vil godt fortælle noget generelt om faren ved de høje hastigheder.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, siger, at det 'tangerer til noget, der kan beskrives som vanvittigt,' når man kører rundt med 200 kilometer i timen.

- Du har ikke nogen reaktionstid, din synsvinkel er indsnævret, og du kan ikke nå noget som helst, siger han og tilføjer, at du også firdobler bremselængden, når du fordobler hastigheden.

Sabeljagt, Narkokørsel, og 'pik' på tv: Her er Yahya Hassans vanvids-2016
Sabeljagt, Narkokørsel, og 'pik' på tv: Her er Yahya Hassans vanvids-2016

I et interview med metroxpress fortæller Yahya Hassan, at han ikke har noget valg, når det kommer til en gang i mellem at skulle køre så stærkt. Han tænker dog over de liv, han sætter i fare ved at køre så hurtigt.

- Selvfølgelig tænker jeg over det og jeg forsøger ikke at køre nogen ned. Men det er jo ikke mig, der starter en farlig situation. Jeg reagerer på en fare og på at jeg bliver jagtet, siger han om videoen.

Hvad hvis et barn hopper ud på vejen?
- Så har vi gode bremser, det er jo en bil fra 2015. Der er ikke nogen, der kommer til skade på grund af mig, siger han.

Eksperter: Derfor kan Yahya Hassans vilde udmeldinger redde ham
Eksperter: Derfor kan Yahya Hassans vilde udmeldinger redde ham

Vi spurgte også Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik, om det betyder noget, at man har en nyere bil, når man kører 'vanvittigt', som han selv kaldte det.

- Bilen betyder ikke noget, når man kører med de hastigheder. Det er ligegyldigt, hvad den kan, når man ikke har nogen reaktionstid, siger han og tilføjer, at man jo ikke forskelsbehandler ud fra, hvad bilen kan.

- Vi lever i et samfund, hvor alle skal transportere sig rundt, og der er nogle fælles spilleregler, som alle skal følge, siger han.

Yahya klar til krig: 'Det bliver blodigt som en hvalfangst'
Yahya klar til krig: 'Det bliver blodigt som en hvalfangst'

LÆS OGSÅ: Yahya taler ud: Derfor er jeg endt i bandekrig

LÆS OGSÅ: Yahya Hassans mor: Det er politiets skyld

LÆS OGSÅ: Ekspert: Derfor går det helt galt for Yahya Hassan

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx