Af - 11/11-15 10:40

Stor udenlandsk avis: Denne danske by er et besøg værdStor udenlandsk avis: Denne danske by er et besøg værd

Det britiske medie The Telegraph har lavet en liste over besøgsværdige byer i Europa, og en enkelt dansk by har fået lov til at være med.

Bildstrecke im Grossformat »

Når udenlandske turister skal en tur til Danmark, så er det oftest København, der er destinationen, men der skal man som minimum også have en anden by i tankerne, hvis man skal tro på en anbefaling fra den britiske avis The Daily Telegraph.

De har nemlig lavet en liste over europæiske byer, som man 'aldrig har overvejet at besøge, men som man formentlig burde opleve'. Og her har Aarhus sneget sig med som en af de 21 byer.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Begrundelsen for valget af Aarhus har ikke noget at gøre med, at byen har droppet Å'et i Aarhus for at blive mere international, eller at den er kendt som 'Smilets By'. The Telegraph's begrundelse handler i højere grad om byens indretning.

Listen henviser nemlig til en tidligere rejseartikel fra 2013, hvor journalisten Nick Harrison roser Aarhus for at have 'den perfekte balance mellem historie og pulserende innovation.'

'Fra toppen af det 96 meter høje tårn på byens smukke domkirke kan jeg se spirerne på Vor Frue Kirke, der har resterne af Skandinaviens ældste stenkirke gemt under sig. Men som en del af den samme udsigt, kan jeg ikke undgå at se det regnbue-farvede tag på toppen af Aros,' skriver Nick Harrison.

Disse butikskæder mangler vi i Aarhus
Disse butikskæder mangler vi i Aarhus

Aros udstiller 500.000 cigaretter i nyt kunstværk
Aros udstiller 500.000 cigaretter i nyt kunstværk

Derudover mener Nick Harrison også, at det er synd, at Aarhus ofte bliver glemt til fordel for København, hvilket i bund og grund også er årsagen til, at den er med på listen.

Andre byer tæller blandt andet franske Nantes, svenske Umeå og tyske Lübeck. Sidstnævnte ligger ikke mere end 170 kilometer fra den dansk-tyske grænse, mens Umeå i 2014 gav slip på titlen som Europæisk Kulturhovedstad, og den tilfalder netop Aarhus i 2017.

Du kan se hele listen med de 21 byer her (Aarhus er nummer 18).

Aarhus overvejer blødere vand – der sparer tid og penge
Aarhus overvejer blødere vand – der sparer tid og penge


LÆS OGSÅ: Aarhusiansk bowlingrobot kvalificerer sig til OL: Så vild er den

LÆS OGSÅ: 170 busbøder til én enkelt borger: Så mange kører på røven i Aarhus

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Lynfyret i Superliga-klub - nu har...
bt.dk
Red Arrows-fly meldes styrtet til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx