Af - 08/09-15 16:28

Massiv støtte fra 'Smilets By': 70 lokale vil åbne deres hjem for flygtningeMassiv støtte fra 'Smilets By': 70 lokale vil åbne deres hjem for flygtninge

'Man bliver altså stolt over at være aarhusianer,' siger glad rådmand.

storybild

Mens flygtningekrisen nu for alvor er kommet til Danmark, står mange aarhusianere klar med åbne døre. Her ses billeder fra Rødbyhavn, hvor cirka 100 flygtninge tog flugten langs togsporet nord på, inden de efter seks kilometer blev stoppet af politiet og samlet op i busser. (Billede: Rasmussen per)

Noget tyder på, at den nuværende flygtningekrise for alvor er gået i hjerterne på aarhusianerne.

GALLERI: Sådan reagerer folk verden over på den druknede dreng
GALLERI: Sådan reagerer folk verden over på den druknede dreng

Den øgede tilstrømning af mennesker har nemlig skabt massiv boligmangel i Aarhus, hvilket sidste søndag fik Aarhus Kommune til at indrykke avisannoncer, hvor man søgte familier, som ville åbne sit hjem for de desperate mennesker.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Og siden er det gået stærkt, oplyser socialrådmand Thomas Medom (SF), som lancerede projektet:

- Jeg har lige fået de nyeste tal, der viser at vi nu har fået 70 henvendelser fra aarhusianere. Det er helt vildt. Udover de klassiske udlejere, så er der tale om rigtig mange almindelige mennesker, som bare vil åbne deres hjem for de her flygtninge, siger han.

Læs Støjbergs skræmmeannonce til flygtninge
Læs Støjbergs skræmmeannonce til flygtninge

- Jeg er faktisk lidt overvældet over, hvor mange, der vil hjælpe. Man bliver altså stolt over at være aarhusianer over det her.

Især siden weekenden, samtidig med at et billede af en død 3-årig dreng på en strand er gået viralt er det gået stærkt med hjælp fra byens borgere, oplyser kommunen. Ifølge Nicolai Eisenreich, der er markedsføringsdirektør i Børnefonden, kan sådan et billede få os op af stolene.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Sådan et billede kan helt sikkert være grunden. Det bliver nærværende for os på en anden måde, end hvis man lister fakta. Vi kan simpelthen mærke det helt ned i maven, siger han.

Red Barnet: Indsamlingsbøsser proppet efter flygtningestrøm
Red Barnet: Indsamlingsbøsser proppet efter flygtningestrøm

Grundet den massive interesse for 'hus en flygtning' holder kommunen info-møde om ordningen torsdag klokken 17 i DGI-huset.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx