Af - 04/10-16 17:35

Dome of Visions er tilbage: Skal hjælpe Aarhus videreDome of Visions er tilbage: Skal hjælpe Aarhus videre

Sidst den populære Dome of Visions var i byen var sommeren 2013. Efter en smuttur til hovedstaden åbnede den i dag i Aarhus med øl, pizza og digte nede på Pier II.

Bildstrecke im Grossformat »

Når du nærmer Pier II ved Aarhus Havn er den ikke til at undgå. En 11 meter høj kuppel af glas over et træskelet er placeret på gruset nede ved havnen midt imellem containerskibe, kraner og hvide skurvogne.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

I dag åbnede glaskuplen - eller Dome of Visions, som den hedder - hvor fremmødte fik gnasket sig igennem pizza, lyttet til visioner og sidst, men ikke mindst, fik sig en kold fadøl. Det er nemlig ikke helt køligt under en glaskuppel i bagende sol.

Varmen afholdt dog ikke flere talere i at komme med deres bud på Dome of Visions’ vision. Et opdateret forsamlingshus, lød det blandt andet fra kurator Gry Worre Hallberg. Det bakker rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, op, da metroxpress fanger ham ude i mere kølige omgivelser.

Så er det slut: Dome of Visions siger farvel i weekenden
Så er det slut: Dome of Visions siger farvel i weekenden

- Dome of Vision er et sted, hvor folk kan mødes. Det skal være et rum for debat mellem engagerede borgere, der vil være med til at hjælpe Aarhus videre, siger han og fortsætter.

- Kuplen skal ses som et symbol på fremgang og bæredygtighed. Den nemme vej til bæredygtighed har vi tilbagelagt - nu skal vi bringe folk sammen til dialog for at finde nye teknologier og livsstile.

Unge vil finde fællesskab i skurvogne ved Aarhus Havn
Unge vil finde fællesskab i skurvogne ved Aarhus Havn

Efter et par timer, hvor kuplen kun var åben for inviterede, blev der åbnet op for byens borgere. Rasmus og Lotus Lykke Skov havde udnyttet det gode vejr til at tage et smut forbi Pier II.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at komme herned. Det er fedt, at det er så tilgængeligt for alle, og at det har så klar en profil - nemlig at det skal være brugbart for alle, fortæller Lotus og nævner de sanselige indtryk som en fin detalje. Det nikker Rasmus genkendende til.

- Træerne og planterne inde i kuplen gør det til en behagelig oplevelse. Det er et rigtig dejligt udflugtsmål, siger han.

Grøntsager og bæredygtighed er ny trend ved kokke-EM
Grøntsager og bæredygtighed er ny trend ved kokke-EM

I morgen kan du tappe din egen mælk i Føtex
I morgen kan du tappe din egen mælk i Føtex

Løkke efterlyser private penge til bæredygtig udvikling
Løkke efterlyser private penge til bæredygtig udvikling


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx