Af - 16/03-16 09:19

Var det noget? Få et gratis vandhul i din baghaveVar det noget? Få et gratis vandhul i din baghave

Hvis det ikke bliver alt for dyrt, så kan du få et gratis vandhul i din baghave, hvis du bor et ganske særligt sted i Danmark.

storybild

(Billede: Polfoto/Frandsen Uffe/Arkiv)

Indrøm det bare. Du har altid gerne ville have et vandhul i baghaven, og nu får du chancen for at få det gratis, hvis du bor inden for Ringgaden i Aarhus.

Naturhistorisk Museum Aarhus leder nemlig efter grundejere, foreninger eller lignende, der kunne tænke sig en lille sø i haven, der skal være til gavn for naturen i byen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Alle kan ansøge om at få et tilskud, og der skal efter planen opføres 10 vandhuller. De skal hjælpe naturen lidt på vej i byen, fortæller Lars Brøndum, der er biolog og projektleder ved Naturhistorisk Museum Aarhus, til TV 2 Østjylland.

- Byen er et relativt tørt sted set med dyrenes og planternes øjne. Alt er indrettet sådan, at alt vand løber væk fra overfladen. Der er derfor ikke meget vand til de dyr, som for eksempel frøer, der har behov for det, siger han.

Burgerbar smadret med sten en måned efter åbning
Burgerbar smadret med sten en måned efter åbning

Naturhistorisk Museum Aarhus har fået bevilliget 300.000 kroner fra Puljen for Grønne Ildsjæle, der hører under Miljøstyrelsen. Så man skal kunne holde det billigt, hvis man vil have et gratis vandhul.

- Det kommer an på hvilke ønsker, som ansøgerne har. Hvis det er store ønsker, så rækker det nok kun til et tilskud, siger Lars Brøndum, der dog også fortæller, at man kan ansøge om det meste.

- Der er ikke nogen grænse for, hvor stort eller småt et område skal være for at komme i betragtning. Vi vurderer det ud fra de ansøgninger, vi får, og hvilken sammenhæng stederne har med naturområder i nærområdet, siger han.

Er det dig, der skal have et nyt vandhul, så skal ansøgningen skal sendes til lars@nathist.dk. Du skal smide en beskrivelse af projektet med og helst nogle billeder af, hvor vandhullet skal ligge henne.

Yahya Hassans mor: Det er politiets skyld
Yahya Hassans mor: Det er politiets skyld

LÆS OGSÅ: Kæmpe kunstdonation til Aarhus-museet Aros

LÆS OGSÅ: Ekspert om tilbagetrækning: Putin har gjort Assad stærk nok

LÆS OGSÅ: Dommer har fængslet formodet pastyv i Aarhus

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død i brand
bt.dk
Fransk bager får bøde for at arbejde...
bt.dk
Offensiv FCM-boss: Bider efter...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx