Af - 18/01-16 10:36; Opdateret: 18/01-16 10:52

Frikadelle-krigen raser: Her kan svinekød blive lovpligtigt i børnehaverneFrikadelle-krigen raser: Her kan svinekød blive lovpligtigt i børnehaverne

Mandag aften forventes det, at Dansk Folkeparti og Venstre i Randers Kommune får kontroversielt lovforslag vedtaget.

storybild

(Billede: Polfoto/Gottfredsen Klaus/Arkiv)

Det går ikke, at børnene i daginstitutionerne i Randers Kommune aldrig får serveret frikadeller eller kogt hamburgerryg.

Det mener byrådspolitikerne fra Dansk Folkeparti og Venstre, der har fremsat et kontroversielt forslag, som der mandag aften skal stemmes om i byrådet.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Forslaget går blandt andet på, at 'kommunale institutioner med madordninger sikrer dansk madkultur som en central del af tilbuddet – herunder serverer svinekød på lige fod med andre madvarer.'

Mandag klokken 16 starter så byrådmødet, hvor forslaget ventes at blive vedtaget. Venstre og Dansk Folkeparti sidder nemlig på 17 af de 31 pladser, så hvis alle partiernes medlemmer er med på ideen, er der snart svin på menuen i Randers.

Kæmpemesse viser vejen for Aarhus' ungdom
Kæmpemesse viser vejen for Aarhus' ungdom

Forlaget betyder dog ikke, at der kun kommer til at være frikadeller og flæskesteg at vælge imellem. En del af forslaget lyder nemlig også, at 'ingen tvinges til at spise noget, der strider mod ens holdning eller religion.'

Modstanden for forslaget ligger da nødvendigvis heller ikke i, at det netop er svinekød, det handler om. Problemet er, at det lige pludselig er kommunen, der bestemmer menuen i børnehaverne, mener flere af lokalpolitikerne.

- Det er langt ude, at vi skal til at lave positivlister for institutionerne. Det kan bestyrelserne derude sagtens selv styre, siger Bjarne Overmark fra det lokale parti Beboerlisten til TV 2.

Dansk butiksejer udsat for tyveri - nu risikerer han selv fængsel
Dansk butiksejer udsat for tyveri - nu risikerer han selv fængsel

Det er især Dansk Folkepartis byrådsmedlem Frank Nørgaard, der er fortaler for forslaget. Tilbage i oktober var han fremme i skoene, da daginstitutionen 'Børnehuset i Jennumparken' fjernede svinekød fra menuen, og det har siden ledt til det forslag, der muligvis bliver vedtaget i aften.

Han er også udmærket klar over, at det er et kontroversielt forslag.

- Det er et farligt emne. Og det er ikke sikkert, at de enkelte bestyrelsesmedlemmer er klar til at tage de tæsk, som vi får for det her, siger Frank Nørgaard til TV 2.

Kommune har brugt mindst 145 millioner kroner på at håndtere flygtninge
Kommune har brugt mindst 145 millioner kroner på at håndtere flygtninge

LÆS OGSÅ: Anklage: Brugte lægestilling til at få sex

LÆS OGSÅ: Kvinde peger revolver mod kæreste og skyder op i luften

LÆS OGSÅ: Prins Henrik-effekten: Swingerklub nyder godt af prinsgemalen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx