Af - 27/10-15 13:08

Her er Aarhus' farligste vejeHer er Aarhus' farligste veje

Venstres Gert Bjerregaard efterlyser flere fartkontroller på Frederiks Allé, der er den strækning med flest personskadeulykker i Aarhus.

storybild

(Billede: Polfoto/Graversen Anita)

Man skal altid være opmærksom i trafikken, og det gælder også i Aarhus, hvor 708 personskader i forbindelse med ulykker over fem år taler sit eget sprog.

Inden for Ringvejen står Frederiks Allé øverst på listen, når det kommer til de farligste vejstrækninger. Den godt en kilometer lange gade står noteret for 10 personskader, viser data fra Aarhus Kommune.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Derudover kommer yderligere fem personskader fra uheld i vejkryds, som kommunen ikke opgør sammen med vejstrækninger.

Venstres byrådsmedlem Gert Bjerregaard mener, at man skal se alvorligt på tallene, og han foreslår, at man flytter på fartkontrollerne. Metroxpress' aktindsigt i ATK-vognenes indsats viser, at der ikke er givet en eneste bøde på Frederiks Allé i 2015.

- Man kunne jo lade være med at lave så mange fartkontroller på Grenåvej og Viborgvej, hvor der ikke sker lige så mange uheld, og så flytte de her pengemaskiner over på de farlige veje som Frederiks Allé, siger Gert Bjerregaard.

Se kortet: Her er de ni farligste steder for en cyklist i Aarhus
Se kortet: Her er de ni farligste steder for en cyklist i Aarhus

Nu bliver det lettere at parkere lovligt i Aarhus
Nu bliver det lettere at parkere lovligt i Aarhus

Civilingeniør i Aarhus Kommune, Pablo Celis, peger da også på farten som en af årsagerne til, at der opstår uheld i Aarhus.

- Vi kan se, at fart mange gange har en betydning, og så skyldes flere af dem også, at folk kører over for sent gult eller rødt. Det handler ganske enkelt om, at man ikke har hovedet med sig i trafikken, siger han.

Gert Bjerregaard vil på baggrund af de her tal bede rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, om at ligge nogle løsningsforslag frem, så man i fremtiden kan undgå lige så mange ulykker på Frederik Allé.

Den lidt mere end en kilometer lange Frederiks Allé er den vejstrækning med flest personskader ved trafikuheld. På fem år har der været 10, og det tal dækker ikke over personskader, der er sket i forbindelse med ulykker i vejkryds - det er kun på selve strækningen.

Aarhusianere skylder 45,7 millioner kroner i ubetalte busbøder
Aarhusianere skylder 45,7 millioner kroner i ubetalte busbøder

LÆS OGSÅ: Butikker advarer om trafikkaos: - Centrum er brudt sammen

LÆS OGSÅ: Bilfri søndag til debat: Her er status

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Trumps angreb på Kina ryster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx