Af - 16/06-15 13:36

Rødt valgflæsk: Lover 700 nye østjyske lærereRødt valgflæsk: Lover 700 nye østjyske lærere

Enhedslistens Nikolaj Villumsen vil hæve skatten og bruge pengene på at ansætte 700 nye lærere i Aarhus. Økonom skyder dog forslaget ned.

storybild

(Billede: Dresling Jens)

Nikolaj Villumsen foreslår i valgkampens slutspurt at ansætte enten 700 nye lærere i Aarhus eller at bygge syv nye daginstitutioner. Det sker på baggrund af, at Enhedslisten har lanceret en såkaldt social skattereform, der med øget beskatning på kapitalindkomster og formue, skal skaffe 239 millioner til den kommunale velfærd i Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Det er fuldstændig realistisk, men det kræver politisk vilje. Den vilje har vi. Vi vil tage fra de rige, siger han.

Villumsen: Drop indkøb af kampfly til 30 milliarder
Villumsen: Drop indkøb af kampfly til 30 milliarder

Venstres Jakob Ellemann-Jensen er ikke overraskende uenig med Villumsen:

- Jeg synes, det er interessant, at man fra landspolitisk side vil blande sig i, hvordan man fører kommunal politik. Den negative vækst, regeringen har skabt, har medført 1000 færre offentligt ansatte i Aarhus Kommune, så det kan være, det er der, man har fundet inspirationen. Enhedslisten har altid travlt med at ville beskatte dem, der bidrager allermest og det er jeg ikke sikker på, er den rigtige måde at gøre det på, siger Jakob Elleman-Jensen.

Nikolaj Villumsen mener ikke, at han dikterer, hvad kommunerne skal bruge deres penge på.

- Det er konkrete eksempler på, hvad man kunne bruge pengene på, men Enhedslisten mener, at der skal investeres i folkeskolen og i daginstitutionerne, siger han.

Ellemann-Jensen: Vi skal have udvidet motorvejen
Ellemann-Jensen: Vi skal have udvidet motorvejen

Bo Sandemann Rasmussen, professor på institut for økonomi ved Aarhus Universitet, mener, det kan blive svært at efterleve forslaget i virkeligheden:

- I forvejen er beskatningen på kapitel ret høj i Danmark og du risikerer at skræmme folk væk ved at hæve den. Så hvis forslaget skal have gang på jord, afhænger det af, hvordan det sættes sammen. Det vil have nogle omkostninger og der vil altid være smuthuller, siger Bo Sandemann Rasmussen.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx