Af - 15/10-15 14:48

Mystik om død hest uden penis: Stod ulven bag?Mystik om død hest uden penis: Stod ulven bag?

Biolog tror, bidemærker på død hest kan stamme fra ulv, men politiet vil ikke DNA-teste dyret og slår fast, at døden indtraf af naturlige årsager.

storybild

Hesten blev fundet tirsdag - død og skamferet. (Billede: Morten Pape/Horsens Folkeblad)

En stendød hest med manglende øje, penis og endetarm skabte i går frygt for, at der var en dyremishandler på spil i Lund tæt på Horsens.

Det blev dog hurtigt manet til jorden, da den lokale embedsdyrlæge i går slog fast, at hesten var død af naturlige årsager.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Men hvad kan så forklare de mystiske bid, der blandt andet har efterladt ådslet uden sit kønsorgan?

Ifølge biolog Eigil Holm fra Gedved kan man ikke udelukke, at en ulv har sat tænderne i dyret. Det baserer han på skadernes omfang:

Naturstyrelsen jubler over unikt billede af dansk ulv
Naturstyrelsen jubler over unikt billede af dansk ulv

- Jeg kan ikke komme i tanke om andet end en ulv eller måske en meget stor hund, der har lavet de her bid. Jeg kender ikke til ulve i området, men man ved jo, at de kan strejfe langt omkring.

Eigil Holm opfordrer samtidig til, at man undersøger ådslet nærmere via DNA-test for at fastslå, hvad der har slået hesten ihjel.

Død sjakal fundet i Jylland
Død sjakal fundet i Jylland

Det kommer dog ikke til at ske, fortæller Horsens Politi. Her er man nemlig – med embedsdyrlægens kyndige råd – helt sikre på, at hesten er faldet om af sig selv, og at et dyr efterfølgende har været forbi.

- En hest falder om på en mark, og så går naturen sin gang. Jeg kan ikke afvise, at det er en ulv, men jeg kan heller ikke afvise, at det er en søelefant, siger Kent Midtgaard Hansen, Horsens Lokalpoliti.

'Havets ulv' kan være på vej tilbage til Danmark
'Havets ulv' kan være på vej tilbage til Danmark

Han fortæller samtidig, at man ved, en hund har været i nærkontakt med ådslet. Og så har han en appel til dem, der bliver ved med at tale om ulve.

- Man skal passe på, for når man råber 'ulven kommer', sker der det, at skoler og institutioner pludselig bliver bange for at tage i skoven. Hesten er død af naturlige årsager – den er ikke død af de bid.

Jægerforbund: Sandsynligt at ulve bliver dræbt
Jægerforbund: Sandsynligt at ulve bliver dræbt

Der har tidligere været tegn på ulve i Horsens-området. Tidligere i år fandt et ægtepar et dådyr uden hoved, hvor man mistænkte en ulv for at stå bag, og i 2013 mente en mand med stor sikkerhed, at han så en ulv midt i byen ved Strandpromenaden.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx