Af - 16/08-15 19:34

Aarhus-firma vil gøre det nemmere at handle på nettetAarhus-firma vil gøre det nemmere at handle på nettet

En ny dansk søgemaskine skal gøre det nemmere at få overbilk over webshops - både dem her i landet, men også de mange udenlandske.

storybild

Hvis du leder efter nye steder at handle på nettet i, så kan Shopfant måske hjælpe. (Billede: Polfoto/AP/Klaus Ohlenschläger)

Du er på jagt efter et par billige sko. Hvis du ikke allerede ved, hvor du skal finde dem, går du nok på Google og skriver 'billige sko'.

Herefter dukker en lang række danske steder op, hvor du kan købe sådan et par. Men på den måde går du glip af en masse andre muligheder - nemlig de udenlandske webshops. Det vil et firma med base i Aarhus nu lave om på.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Firmaet hedder Shopfant, og deres søgemaskine af samme navn skal hjælpe internet-køberne til at få et bedre overblik over de mange muligheder, der er for at handle i webshops fra hele Europa.

- Forestil dig en virtuel gågade, der strækker sig langt ud over landets grænser. Så har du et godt billede af vores nye shopsøgemaskine. For din nye yndlingsbutik kan lige såvel ligge i Barcelona, Beograd eller Budapest som i Brande. Men det ved du jo ikke, hvis du ikke kan finde den online, siger Martin Møller, der er medstifter af Shopfant.

Fem ting du kan lave i Aarhus i weekenden
Fem ting du kan lave i Aarhus i weekenden

I skrivende stund er der 7477 forskellige webshops på Shopfant i alle mulige kategorier, der spænder fra alt mellem babyudstyr og online-butikker med fokus på ost, fitnessudstyr eller de lidt frækkere sager.

Desuden kan man oprette sin egen "gågade" af webshops, så der nemt er mulighed for at finde tilbage til de butikker, man før har haft succes med. Vil man gerne inspireres, kan man også kigge andre brugeres virtuelle gågader - blandt andet har Mascha Vang lavet nogle.

Yahya Hassan frifundet i voldssag
Yahya Hassan frifundet i voldssag

Hvis Martin Møller selv skal pege på, hvorfor Shopfant er genialt, tager han udgangspunkt i tre ting, som forbrugerne hungrer efter.

- Der er lavet flere undersøgelser, som viser, at det er vigtigt for e-handlende forbrugere, at shoppen har et godt omdømme, at det er let at bytte varer, og der helst skal være fri fragt, lyder det fra medstifteren.

- Her er Shopfant særdeles smart. Vi har nemlig indekseret de enkelte shops, så man kan vælge kun at få vist shops med fri fragt og gode anmeldelser. Det kan man ikke på samme måde i Google, siger Martin Møller.

Du kan besøge Shopfant her.

GALLERI: Sådan kunne nyt stadion i Aarhus se ud
GALLERI: Sådan kunne nyt stadion i Aarhus se ud

LÆS OGSÅ: Kunder raser over nyt bikini-fusk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx