Af Jens Anton Havskov Hansen - 05/09-17 10:11

Kæmpe pølse-fest i Aarhus: Her er Danmarks vildeste hotdogsKæmpe pølse-fest i Aarhus: Her er Danmarks vildeste hotdogs

31.000 mennesker var søndag samlet til Food Festival i Aarhus, hvor DM i hotdog blev afviklet.

storybild

Der var fuldt blodtryk på drengen i pølsevognen hos Mads Cortsen (t.v.) og Cortsen Dining. Kirurgens ristede vandt dog ikke, men den løb i høj grad med opmærksomheden. Foto: Bo Amstrup  (Billede: Bo Amstrup)

Food Festival i Aarhus trak 31.000 madbegejstrede til og slog rekord. Hotdog DM afviklet i skarp og munter konkurrence

Hvorfor dog hylde det helt enkle, når det kan gøres enorm svært?

Sådan synes det legende og skæve koncept at være ved det traditionsrige Hotdog DM, som søndag blev holdt under stort halløj og munterhed ved Food Festival på Tangkrogen i Aarhus, som i en større udgave end nogensinde hen over weekenden blev afviklet for sjette gang.

Og med rekordstor tilslutning på 31.000 gæster.

Søndag var tusindvis af begejstrede hotdog-fans og godtfolk i al almindelighed troppet op og klar til om nødvendigt at stå i alenlang kø for at sikre sig en ordentlig én på mad-opleveren.

For hvilken pølse-connoisseur ved sine fulde fem er i stand til at holde mundvandet tilbage, når menuen står på for eksempel 'Kirurgens ristede', der består af briochebrød og pølse lavet af en svinagtig duroc af gammel landrace, lardo og saftig svinehjerte og dertil blod-emulsion, kirsebær-relish med tumupeber og yuzu og så lige - som cremen på cremen - toppet med friske og sprøde skiver af trøffel revet ud over hele herligheden?

Ovenstående var Mads Cortsen fra Cortsen Dinings bud på, hvordan en hotdog skal sammensættes.

Eller hvad med hotdog-udgaven fra Allan Poulsen, som repræsenterede Læsø Jomfruhummer Festival og stillede op med sin 'Humdog' bestående af indbydende jomfruhummer i hjemmebagt brød og lagt sirligt til rette sammen med alverdens øvrige lyksaligheder fra Læsøs natur som bl.a. hyben, lyng og vilde blomster og garneret med dressing – og så liiiige røget på stedet umiddelbart inden servering, hvor røgen blev skabt fra afbrænding af knastørre hestepærer, som selvfølgelig var opsamlet på Kattegat-øen og medbragt til lejligheden?

»Jeg har arbejdet på Læsø i to omgange, og der er det sådan, at hvis man pludselig står en fredag og ikke har mere af en bestemt råvare, ja så må man jo lade fantasien råde og i stedet bruge, hvad øen selv har. På den måde begyndte jeg at lave mad efter princippet om det nordiske køkken, hvor man bruger, hvad man har lokalt, og det har også været min case her ved Hotdog DM. Det her handler ikke om at vinde. Det handler om at give folk en rigtig god oplevelse, have en god dag i det fine vejr og være sammen med nogle gode kolleger,« lød det fra Allan Poulsen, som til daglig huserer i køkkenet på det velkendte Brøndums Hotel i Skagen.

Mens de to ovennævnte og meget utraditionelle bud på årets hotdog tiltrak enorme køer af nysgerrige, valgte dommerkomitéen - der bl.a. bestod af S-politiker Nicolai Wammen, stjernekok Wassim Hallal og madanmelder Ole Troelsø – overraskende at pege på slagter Brian Flink fra Pølsemageriet som vinder af hovedkategorien Årets Moderne Hotdog.

Silkeborgenseren løb også med sejren i kategorien Hotdog-Kongen for årets bedst sælgende udgave. Ikke færre end 250 hotdogs langede han over disken, så den vindende hotdog lavet på frilandsgris, brændenælder, porrer og mælkebøttesirup fik i dén grad ben at gå på.

Andenpladsen i hovedkategorien gik til Karlos Ponte fra Restaurant Taller, mens Kristian Arpe-Møller og Asger Klausen fra Michelin-restauranten Formel B i København tog tredjepladsen.

I kategorien Årets Innovative Hotdog tog Karlos Ponte førsteprisen med sin hotdog lavet på bl.a. venezuelansk blodpølse, hummer-mayo og yuca-chips.

I løbet af de fire timer, konkurrencen varede for de 21 deltagere, blev der solgt hotdogs for i alt 187.270 kroner.

Beløbet går ubeskåret til Børnefondens velgørende arbejde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Han står bag USA's mest omtalte bog:...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx