Af - 31/08-15 19:22

TV: Aarhusianere svinet til af skuespillere i bur: Her bliver det hævnetTV: Aarhusianere svinet til af skuespillere i bur: Her bliver det hævnet

Som en del af et ret specielt koncept har to skuespillere de sidste tre dage siddet i et bur midt i Aarhus og svinet de forbipasserende.

ADVARSEL: Der bliver brugt meget groft sprog i videoen.Der er tale om en forestilling med skuespillere, der har fået til opgave at provokere publikum. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

- Hvad så, skal I bare stå og spille smarte, eller har I tænkt jer at skyde mig ned?

Det er flere forbipasserende de sidste tre dage blevet spurgt om, hvis de er stoppet op midt på Store Torv i Aarhus for at finde ud af, hvorfor der sidder en person i et bur og giver svinere til folk gennem en megafon.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Hvis man ikke selv havde planer om at skyde personerne i buret ned fra faldlemmen, kunne man blive og høre på deres fornærmelser og så se på, når andre følte sig provokeret nok til at give en 20'er for at få lov til at gøre det.

- Jeg ved ikke, om jeg skal kalde dig for 'brilleabe', for du virker næsten for gammel til at fornærme, lød det gennem megafonen til en ældre herre i rød jakke, der så kort efter valgte at træde frem og kaste et par bolde efter den knap, der ville sende personen ned fra sin 'talerstol'.

Hvordan det gik, kan du se i videoen øverst.

Det store bur, der har været i brug fra lørdag til mandag, dækker over et koncept af dramatiker Christian Lollike, der hedder 'The Provocateur', hvor en skuespiller sidder i et bur og provokerer forbipasserende.

Formålet har været at udfordre holdningerne hos folk på gaden, der så har kunnet give tilbage ved at vælte provokatørerne af pinden.

'I og med, at 'The Provocateur' skaber mulighed for social straf af skuespillerne, når de rammer et ømt punkt vedrørende de forbipasserendes forbrug, udseende, etnicitet, kultur og økonomi, bliver de forbipasserende på samme tid inddraget i en offentlig debat om byens anliggende,' lyder forklaringen på fra teatret Sort/Hvid, som Christian Lollike er leder af.

Festuge i Aarhus: Her er 10 ting du ikke må gå glip af
Festuge i Aarhus: Her er 10 ting du ikke må gå glip af

TV:
TV: "Kaos" i Aarhus: Kæmpe-måger invaderer Festugen

Provokationerne gik derfor heller ikke kun direkte efter de enkelte personer, men også mere generelt de ting, vi måske alle sammen går og tænker. Dermed kunne der startes en debat om flygtninge eller bare om, hvordan vi går og opfører os.

En gang i mellem var det dog mere for at skabe en stemning, som da en af de to anonyme skuespillere, der på skift sad i buret, valgte at synge en sang, der helst skulle fornærme så mange som muligt.

- Og spasseren savler så ubegavet, og krøblinge kan ikke skide selv. De koster samfundet mange penge, vi burde måske slå dem alle ihjel, lød et af versene. De andre kan du høre i videoen øverst.

LÆS OGSÅ: Advarsel fra politiet: 'Lad nu være med at tage en pirat-taxi'

LÆS OGSÅ: TV: Vandglade unge prøver kræfter med 'blob jump'

LÆS OGSÅ: GALLERI: Festugens lys-tema virker klart bedst i mørke

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx