Af - 21/10-15 15:16; Opdateret: 18/01-16 10:43

Svin på menuen: Her vil politikere have børnehaver til at servere grisSvin på menuen: Her vil politikere have børnehaver til at servere gris

I Randers Kommune skal institutionerne 'sikre, at dansk madkultur er en central del af tilbuddet,' og det indebærer svin på menuen, mener DF.

storybild

(Billede: Polfoto/Toft Vibeke/Arkiv)

Det er dybt godnat, at institutioner dropper svinekød for at tilfredsstille et muslimsk mindretal. Sådan lyder det fra medlem af byrådet i Randers, Frank Nørgaard, der vil have gris tilbage på menuen. Det skriver Ekstra Bladet.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Han har sammen med resten af Dansk Folkeparti fået indført i kommunens konstitueringsaftale, at kommunale institutioners madordninger skal 'sikre, at dansk madkultur er en central del af tilbuddet'. Og svinekød er netop en central del, mener Frank Nørgaard.

- Det hører ikke til i danske traditioner, at man tilsidesætter andre behov for at tilfredsstille et mindretal. Vi tvinger ikke nogen til at spise svinekød, men vi kan simpelthen ikke acceptere, at man i misforstået godhed ønsker at sortere svinekød ud af madordninger, siger han til Ekstra Bladet.

Små drenge tog flugten fra børnehave og gik i Fona
Små drenge tog flugten fra børnehave og gik i Fona

Hos Børnehuset i Jennumparken er der nu en god grund til, at det bliver sorteret fra. Her udgør muslimske børn omkring halvdelen af stedets godt 100 børn, og derfor er der sjældent svin på menuen.

- Vi skal jo tage hensyn til de muslimske børn. Og når man ikke har så mange timer i køkkenet, kan man ikke nå at lave to forskellige retter, fortæller børnehusets køkkenchef, Lone Larsen, til Ekstra Bladet.

Det er derfor også halalslagtet oksekød, der bliver serveret i institutionen, når det altså ikke er fisk og kylling, der er på menuen, hvilket der oftest er. Lone Larsen er sikker på, at de danske børn sagtens kan få dækket behovet for svinekød derhjemme.

Danmarks sejeste 9-årige er fundet
Danmarks sejeste 9-årige er fundet

Frank Nørgaard er dog langt fra tilfreds med at enkelte institutioner vælger at fjerne svinekød fra menukortet.

- Muslimerne skal ikke tvinges til at spise hverken rullepølse, spegepølse, frikadeller eller flæskesteg. Men danske børn og andre børn som gerne vil have et stykke svin på madpakken eller smør-selv-dagen, de skal have muligheden. Det er det, det handler om, siger Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti.

Han vil have børn- og skoleudvalget i Randers Kommune til at undersøge, hvor mange institutioner der ikke følger retningslinjerne og så inskærpe over for dem, at politikerne 'mener det alvorligt'. Altenativt må det op og vende i byrådet, siger han.

Mor sendte børn i børnehave: Hun hentede dem med SLEMME forbrændinger
Mor sendte børn i børnehave: Hun hentede dem med SLEMME forbrændinger


LÆS OGSÅ: Filip reddede to børnehavepiger: Genkendte livsfarlig plante, de havde spist af

LÆS OGSÅ: 14-årige Sebastian fundet i god behold

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx