Af - 15/12-15 07:49

Slut med papir: Her kan man snart kun få klippekort på mobilenSlut med papir: Her kan man snart kun få klippekort på mobilen

Rejsekortets indtog gør, at Midttrafik skal spare penge, og det går ud over det aarhusianske klippekort, der forsvinder på papir, men lever videre på telefonen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den klassiske papirudgave af klippekortet har ikke mange levedage tilbage i Aarhus.

Med Rejsekortets indtog har man i Midttrafik besluttet at droppe det, men det betyder dog ikke, at det er et farvel til muligheden for at købe 10 klip. Kortet får nemlig lov til at leve videre på din smartphone.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Klippekortet er et populært betalingsmiddel, så vi har prøvet at finde en anden måde at beholde det på, og det er muligt med en app, fordi det er en billig løsning, siger vicedirektør i Midttrafik Mette Julbo til metroxpress.

77 procent af danskerne har ifølge Danmarks Statistik adgang til en smartphone, så det bliver altså ikke alle, der kan bruge app-løsningen.

Letbane giver store ændringer i Aarhus: Se om din buslinje bliver ramt
Letbane giver store ændringer i Aarhus: Se om din buslinje bliver ramt

Alternativet kunne have været en sms-løsning, som langt flere kan bruge, men der er for mange begrænsninger, fortæller Mette Julbo.

- Du kan ikke vælge zoner, og du kan ikke taste adresser ind og rejse ud fra dem, ligesom du kan i en app. Hvis man ikke har en smartphone, kan man stadig bruge enkeltbilletter eller månedskort, siger hun og henviser til, at Midttrafik nok skal fortælle om alle alternativer, når klippekortet forsvinder.

170 busbøder til én enkelt borger: Så mange kører på røven i Aarhus
170 busbøder til én enkelt borger: Så mange kører på røven i Aarhus


LÆS OGSÅ: Aarhusianere skylder 45,7 millioner kroner i ubetalte busbøder

LÆS OGSÅ: Færre snyder i bybusserne: - Det skyldes synlige kontrollører

LÆS OGSÅ: Er din på listen? I disse bybusser gives der flest bøder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx