Af - 27/04-16 12:04

Har haft kvindesvømning i over otte år: - Det er en kæmpe succesHar haft kvindesvømning i over otte år: - Det er en kæmpe succes

- Vi har tænkt på, hvordan vi skaffer flere gæster i svømmehallen, og så har vi taget det, der fungerede, siger svømmehallens daglige leder om begrundelsen for, hvorfor de har kvindesvømning.

Bildstrecke im Grossformat »

Debatten raser, efter det onsdag er kommet frem, at Hovedstadens Svømmeklub kønsopdeler undervisningen, hvilket har fået hundredvis af nydanske piger fra det socialt udsatte boligområde Tingbjerg til at gå til svømning.

I Aarhus er det dog ikke noget nyt, at der er svømning kun for kvinder.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Hver lørdag er der kvindesvømning i Gellerupbadet, hvor vinduerne er tildækket, og livredderne kun er kvinder. Det har der været i over otte år, fortæller stedets daglige leder, Dinah Nielsen, til metroxpress.

- Det startede ud med, at vi havde mande- og kvindeaftener, men mandeaftenerne fungerede ikke, og der kom ikke rigtigt nogen. Så fortsatte vi med kvindesvømning, og det er en kæmpe succes for os.

Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal
Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal

Dinah Nielsen, der selv har været ansat hos Gellerupbadet i de syv af årene, fortæller, at de er tæt på 100 mennesker hver gang, hvilket også er det maksimale, som må være i svømmehallen.

Det er mest kvinder fra lokalområdet, men der kommer ifølge Dinah Nielsen også folk fra resten af Aarhus, og der er også etniske danskere blandt gæsterne. Desuden må drenge til og med tre år komme med.

V: Kønsopdelt svømmeundervisning er fejlslagen integration
V: Kønsopdelt svømmeundervisning er fejlslagen integration

De tre timer med ingen adgang for mænd indeholder ingen svømmeundervisning, og det skal udelukkende ses som en slags hyggeaften for kvinderne, siger Dinah Nielsen og sammenligner det med de mandeaftener, der gik i vasken for dem.

Derfor kan hun heller ikke se, hvorfor det nødvendigvis skal handle om integration.

- Jeg kan ikke se, at det skader integrationen, men det er heller ikke vores formål med det. Vi har tænkt på, hvordan vi skaffer flere gæster i svømmehallen, og så har vi taget det, der fungerede, siger Dinah Nielsen.

Facebook gløder over kønsopdelt svømning: Så splittet er læserne
Facebook gløder over kønsopdelt svømning: Så splittet er læserne

LÆS OGSÅ: Opgør med parallelsamfundet: Beboerne skal gøre rent

LÆS OGSÅ: De største byer er delt op i rige og fattige

LÆS OGSÅ: Aarhus har landets største skel mellem rig og fattig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx