Af - 28/04-16 07:55

Derfor er Kapsejladsen så vigtig for AarhusDerfor er Kapsejladsen så vigtig for Aarhus

Kapsejladsen er ikke bare en ølstafet. Begivenheden, der tiltrækker over 20.000 mennesker, gavner både de studerende og Aarhus som by.

Bildstrecke im Grossformat »

Siden Kapsejladsen blev afholdt for første gang i 1991 er eventet voksede til, hvad arrangørerne selv kalder en endagsfestival med nøgenløb, musik, boder og over 20.000 festglade mennesker.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Det er en stærk begivenhed. Det brander Aarhus som en stærk studieby, hvor der er gang i den. Man skal ikke undervurdere den effekt, det har at få omtale på sociale medier – det er med til at tiltrække nye studerende, siger specialist i kultur og oplevelsesøkonomi, Johanne Bugge.

Klar til Kapsejladsen? Så vildt bliver det
Klar til Kapsejladsen? Så vildt bliver det

Men hvorfor er eventet, der egentlig bare startede som en ølstafet, blevet så populært?

- Det unikke ved Kapsejladsen er, at det er skabt af nogle passionerede studerende, der synes, det her er vanvittigt sjovt. Det er typisk passion, der driver værket, og hvis nogen er voldsomt begejstret, vil det få flere interesserede, siger eksperten.

Og begejstrede er netop, hvad de studerende er, forklarer Henrik Kjeldbjerg Jakobsen, der er den ene af arrangørerne:

- Kapsejladsen er nok blevet så stor, fordi det har været et tiltrængt element for de studerende. Det er en perfekt blanding af glæde, underholdning og fællesskab, og en dag, hvor man giver slip på en normal hverdag.

Bookmaker: Øl-kapløb er blevet populært blandt gamblere
Bookmaker: Øl-kapløb er blevet populært blandt gamblere


Han fremhæver især fællesskabet, hvor unge på tværs af studieretninger mødes med hinanden, som det unikke ved Kapsejladsen:

Der er den her stemning som man kender fra festivalpladser. Der er en større åbenhed, og det er meget lettere og mere accepteret at tage kontakt til fremmede.

Kapsejladsen er desuden gået fra at være et studieprojekt til at være en begivenhed, der omfavner hele byen.

- Det er helt klart blevet en Aarhus-ting. For første gang har vi år også modtaget et sponsorat fra kommunen, og vi kan mærke, de også ser det som en stor ting, fortæller Rupan Paramasivam, der er den anden arrangør.

Uheldige ingeniører: Vi har allerede punkteret tre både
Uheldige ingeniører: Vi har allerede punkteret tre både

De tilføjer, at begivenheden endda er begyndt at række ud for byens grænser, og der bliver arrangeret busture fra Herning og København, der transporterer folk til Kapsejladsen.

- Så hvis man ikke har prøvet det før, synes jeg helt sikkert, man skal komme forbi, siger Rupan Paramasivam.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx