Af - 17/11-15 08:57

Efter terror-udtalelser: Vil have minister til at lukke omstridt moskeEfter terror-udtalelser: Vil have minister til at lukke omstridt moske

Formanden for Grimhøj-moskeen i Aarhus mener drabene på 129 mennesker i Paris er Vestens egen skyld. Nu kræves moskeen lukket - igen.

storybild

Formanden for Grimhøjmoskéen, Oussama El-Saadi, tager afstand fra terrorangrebene i Paris, men han mener også, at det er Vestens egen skyld, at det er sket. (Billede: Norde Ernst van)

Formanden for Grimhøjmoskéen i Aarhus, Oussama El-Saadi, vil overfor metroxpress ikke tage afstand til Islamisk Stat efter terrorangrebet i Paris, men siger i stedet at det er Vestens egen skyld, grundet de mange civile der er døde i krigene i Irak, Syrien og Afghanistan.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

De udtalelser møder nu kritik fra DFs retsordfører Peter Skaarup:

- Jeg synes ikke det på nogen måde er i orden, at han bare sender skyldsspørgsmålet over på Vesten. Det her samt tidligere udtalelser rejser spørgsmålet om hans udgangspunkt er Danmarks eller Islamisk Stats, siger han med henvisning til at Oussama El-Saadi tidligere har udtalt , at han ' håber, at IS vinder, og at vi en dag har en islamisk stat i verden.'

Aarhus-moske: Hold jer væk fra stemmeboksene
Aarhus-moske: Hold jer væk fra stemmeboksene

Peter Skaarup giver ikke meget for, at moske-formanden siger, han er ked af, hvad der er sket i Paris, og vil i anledning af de nye udtalelser stille et såkaldt §20 spørgsmål til Justitsminister Søren Pind i håb om, at han nu vil lukke moskeen.

Moské-formand om terrorangreb: Det er Vestens egen skyld
Moské-formand om terrorangreb: Det er Vestens egen skyld

- Det er gammelt ønske, men nu har vi jo fået en ny minister. Og en lukning vil sende et meget markant signal. Vi har brug for at Islamisk Stat bekæmpes, når de i form af udtalelser fra en dansk moske, stikker deres hoved frem.

I 2014 kom det frem, at 22 ud af 27 østjyske Syrienkrigere havde haft deres gang i moskeen. Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Justitsminister Søren Pind.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen vil ikke tale om det: 'Det...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
Officielt: Ny klub præsenterer Zlatan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx