Af - 08/12-16 16:17

Brancheforening og 3F går sammen mod Taxify: Det er ulovligtBrancheforening og 3F går sammen mod Taxify: Det er ulovligt

Taxachauffører i Danmark og 3F er i en ny kampagne gået sammen for at advare chauffører mod at køre for det estiske firma Taxify, der for tiden er ved at indtage Aarhus.

Bildstrecke im Grossformat »

Det estiske firma Taxify, der står bag app’en af samme navn, har Aarhus i sigtekornet som værende den første by i Danmark, de ønsker at indtage. Står det til Taxachauffører i Danmark (TiD) og 3F, så får firmaet dog ikke fodfæste i Danmarks næststørste by.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi vil ikke have dem i vores by, lød det i sidste måned, da metroxpress fik en snak med TiD, der angiveligt havde spottet den første Taxify-bil i Aarhus. Østjyllands Politi stemmede i og fortalte, at de ville holde øje med dem.

Nu er 3F gået sammen med TiD for at advare chauffører mod at køre for det estiske firma.

Taxify: Ja, de kan risikere at få bøder
Taxify: Ja, de kan risikere at få bøder

- Forretningsmodellen er ulovlig - simpelthen. Taxify følger fuldstændig samme model som Uber, som netop er dømt for ulovlig taxikørsel. Med blandt andet vores løbeseddel håber vi at få politikere og myndigheder råbt op, så vi kan få stoppet Taxify, inden de kommer i gang, siger faglig sekretær ved 3F - Transport, Logistik og Byg i Aarhus,Thorkild Hansen, der er rigtig ked af at se, at der bliver rekrutteret blandt taxachauffører i Aarhus.

- Vi ser gerne, at taxibranchen bliver moderniseret - der er mange ting, der kan kigges nærmere på - men det skal være under ordentlige forhold, siger han og nævner blandt andet forsikringer, sikkerhed og indberetning af løn som eksempler på ting, der ikke er styr på hos Taxify.

Han påpeger, at det for 3F i også handler om, at man som taxachauffør skal have mulighed for at kunne brødføde sin familie.

Nyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i Aarhus
Nyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i Aarhus

- Vi er bange for at udviklingen ender med, at taxachauffører pludselig ikke kan leve som fuldtidschauffør mere, hvis der er en masse personer uden licens, der samler kunderne op.

Første Taxify-bil spottet i Aarhus: Vi vil ikke have dem i byen
Første Taxify-bil spottet i Aarhus: Vi vil ikke have dem i byen


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Situationen på det danske...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
Kent Nielsen anede ikke, at han ville...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx