Af - 04/11-15 14:10

Ekspert om Sara-Louises borderline-video: Det handler ikke om opmærksomhedEkspert om Sara-Louises borderline-video: Det handler ikke om opmærksomhed

Personer med borderline møder ofte manglende forståelse, siger ekspert efter flere har kommenteret, at Sara-Louises video er et forsøg på at få opmærksomhed.

Du kan se Sara-Louises rørende video, hvor hun fortæller om borderline, her. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Med over 1,3 millioner visninger har en stor del af danskerne efterhånden set Herning-pigen Sara-Louise Corns video, hvor hun med små post-it-sedler fortæller om, hvordan det er at have borderline.

Da metroxpress fortalte om videoen, fik det en masse til at kommentere, og blandt de mange positive beskeder gemmer der sig også nogle, hvor folk skriver, at det bare er for at få opmærksomhed, at hun har lavet videoen.

Er du interesseret i nyheder fra det midtjyske, så like MX AARHUS her.

Det skal man dog ikke regne med, at det er, fortæller Carsten René Jørgensen, der er institutleder på Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, og som har forsket i borderline og skrevet bøger om personlighedsforstyrrelser.

- Det er en almindelig og ret udbredt reaktion fra andre mennesker, at det skulle handle om at få opmærksomhed eller få sin vilje, men det er ikke rigtigt, siger han til metroxpress.

Sara-Louise hyldes for rørende video om sin lidelse: 'Bryder tabu for at redde liv'
Sara-Louise hyldes for rørende video om sin lidelse: 'Bryder tabu for at redde liv'

Han kender ikke til Sara-Louises situation og kan derfor ikke udtale sig konkret om hendes baggrund for at lave videoen, men det er normalt ikke for at få opmærksomhed, at personer med borderline opfører sig, som de gør.

- De kan have det meget pinefuldt, men de bliver ofte mødt med manglende forståelse. Det handler ikke om at få opmærksomhed, når de for eksempel skærer sig selv i armen. Det handler i stedet om en psykisk smerte, som de ikke kan forstå og ikke ved, hvordan de skal slippe af med, siger Carsten René Jørgensen.

Træt af falske beskyldninger: Nu tager han trøjen af og viser hvem han er
Træt af falske beskyldninger: Nu tager han trøjen af og viser hvem han er

Kommentarerne Sara-Louises forsøg på at få opmærksomhed er blandt andet 'se mig, se mig, se mig,' som en bruger skriver, mens en anden kalder det 'endnu en kælling, der bare vil ha' opmærksomhed.'

De negative kommentarer kan skyldes, at der stadigvæk er mange, der ikke helt ved, hvad borderline er, fortæller Carsten René Jørgensen, og det er der flere forklaringer på.

- Det kan hænge sammen med, at nogle personer med borderline kan virke velfungerende på overfladen. Det er først, når man kommer tættere på dem, at man kan se, hvor dårligt de har det, siger han.

Svære anoreksi-patienter skal nu have bedre hjælp
Svære anoreksi-patienter skal nu have bedre hjælp

Som den anden grund peger han på, at det er en meget diffus lidelse med mange elementer, der er "forbundet med stor psykisk smerte." Og med lidelsen følger der da også mange problemer for de to procent af befolkningen, som skønnes at have det.

- Mange af dem har svært ved at gennemføre en uddannelse eller have et almindeligt job. De føler sig ofte ensomme, fordi de har problemer med tætte relationer, og det kan føre til, at de gør skade på sig selv, drikker meget eller tager stoffer for at komme væk fra de uudholdelige følelser, siger han.

Hans Pilgaard afslører:  - Jeg har kræft
Hans Pilgaard afslører: - Jeg har kræft

Hvad lærte du af hendes video?

Opslået af Metroxpress på 2. november 2015

Denne hygiejnevane kan være spild af tid
Denne hygiejnevane kan være spild af tid


LÆS OGSÅ: Blåt øje afslører skjult sygdom: Kan du se hvorfor forældrene slog alarm?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx