Af - 18/08-16 13:38; Opdateret: 19/08-16 15:46

Vild weekend i Aarhus: Ny bar, festival og kæmpe tøjmarkedVild weekend i Aarhus: Ny bar, festival og kæmpe tøjmarked

Selv om Aarhus Festuge først kaster hundreder af begivenheder ud over byen i næste uge, bliver der bestemt ikke sparet på spændende events og festivaler i denne sensommerweekend.

storybild

Cykelfestivalen Cyklo foregår i denne weekend. (Billede: PR)

Metroxpress præsenterer her fem af de fedeste events til en dejlig weekend i smilets by.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Lasse Matthiessen optræder på festivalen.

Melodien i fokus


For syvende år i træk sætter sangskriverfestivalen Melodica Aarhus fokus på de dygtigste singer-songwriters. Et bredt felt af artister fra ind- og udland bliver både i dag og i morgen præsenteret på Gyngen i Mejlgade. På lineuppet er blandt andre svenske Meadows, der spillede på SPOT festival i Aarhus i fjor, og danske Lasse Matthiessen, der trækker referencer til Bob Dylan og Nick Drake.

Thorups kælder er blevet til Alberts.

Ny bar på torvet


Den legendariske Thorups Kælder er en saga blot, og nu får Aarhus i stedet en ny cocktailbar. Navnet bliver Alberts, og åbningsfesten starter i aften og foregår resten af weekenden. Lokalet ved Store Torv har gennemgået en større restaurering, og målet er at servere cocktails i allerhøjeste kvalitet.

Silkeborg fisker efter nye indbyggere.

Byens vildeste legeplads


Børn og barnlige sjæle kan lege på et ret utraditionelt sted, når Store Torv i dag og i morgen bliver omdannet til en enorm legeplads med mulighed for at fiske, sejle i kano eller køre i legebiler. Bag pop up-legepladsen står Silkeborg Kommune, som håber at kunne tiltrække forældre til byen.

Retroguld leverer kæmpe vintagemarked på Godsbanen.

Enormt tøjmarked


Danmarks største vintage-marked sætter lørdag og søndag Godsbanen på den anden ende. I ægte slagter-stil handles tøjet til kilopris. 200 kroner er summen for et kilo tøj, hvilket ifølge arrangøren i gennemsnit giver fire til seks stykker tøj. Det hele foregår i Den Rå Hal, og entreprisen er 40 kroner.

Cyklo tilbyder massevis af tohjulede events.

Styr på weekenden


Den tohjulede bliver nu hyldet med sin helt egen festival, når Cyklo løber af stablen lørdag og søndag i området omkring Musikhusparken og Frederiks Allé. Cykelløb, fun park, massevis af boder, kunst, streetfood fra Kødbyens Mad & Marked og børneracerløb med DR’s Motor Mille er blandt de mange aktiviteter i hyldesten af jernhesten.

Havnebosser brugte 150.000 kroner på vin
Havnebosser brugte 150.000 kroner på vin

198 boliger til nye studerende åbner fredag
198 boliger til nye studerende åbner fredag

Dansk bibliotek kåret som verdens bedste
Dansk bibliotek kåret som verdens bedste

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx