Af - 18/05-16 14:01

12-årige Laura smidt grædende af bus: Chaufføren kendte ikke til ny app12-årige Laura smidt grædende af bus: Chaufføren kendte ikke til ny app

12-årig Laura blev afvist i bussen, fordi chaufføren ikke var opmærksom på en ny mobilapp.

storybild

Billede: Arkivfoto (Billede: bax Lindhardt)

Tirsdag lancerede det jyske busselskab Midttrafik en ny mobilapp, der gør det muligt at købe billetter og klippekort til bussen via mobilen.

Færre aarhusianere fusker – men flere får bøder
Færre aarhusianere fusker – men flere får bøder

Men alligevel var flere buschauffører samme dag ikke opmærksomme på det nye system, og det ramte 12-årige Laura, der skulle med bus 100 fra Løgten til Aarhus, skriver TV 2 Østjylland.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Metroxpress har talt med Lauras far, Clemen Grønver, der fortæller, at han havde havde købt et mobilklippekort til sin datter på forhånd. Men da hun fremviste det for buschaufføren, blev det ikke godtaget, og hun fik derfor ikke lov til at køre med.

- Hun ringede grædende hjem til mig og fortalte, at hun ikke kunne få lov til at komme med bussen. Buschaufføren havde slet ikke hørt om appen og sagde, at hun kun kunne komme med ved at købe en kontantbillet eller fremskaffe et klassisk klippekort, siger han til Metroxpress og tilføjer:

- Jeg blev vred over, at bussen bare var kørt videre. Jeg kunne bedre forstå det, hvis det drejede sig om nogle voksne mænd, der ikke kunne komme med bussen. Men det var et 12-årigt barn, der bare kunne se til, mens bussen kørte.

Efter at have snakket med Laura i telefonen besluttede Clemen Grønver at vente på den næste bus sammen med datteren. Men heller ikke den næste buschauffør kendte til det nye billetsystem, og han måtte vise vedkommende en stor reklame på siden af bussen, før Laura endelig fik lov til at køre med.

Aarhusianerne klager dagligt over chaufføren: Her er det værst
Aarhusianerne klager dagligt over chaufføren: Her er det værst

Midttrafik beklager episoden og har svært ved at forstå, at de to chauffører ikke kendte til det nye billetsystem.

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det kan være sket. Jeg har gennemgået den information, der er blev sendt til chaufførerne, og der er blevet sendt ikke mindre end fire beskeder ud til dem personligt, siger vicedirektør for Midttrafik, Mette Julbo, til Metroxpress og fortsætter:

- Samtidig er der både foldere, hængeskilte og en streamer på bussen, så det er mig en gåde, hvordan to chauffører kan undgå at have hørt om det.

Hun understreger desuden, at en chauffør aldrig bør køre videre og lade et barn stå alene ved et stoppested.

- Som chauffør bør man aldrig efterlade et barn alene alene ved et stoppested. Så hellere tage barnet med og lade tvivlen kommer det til gode, siger hun.

Mette Julbo siger desuden, at hun nu vil ringe rundt til alle busselskaber, der udfører kørsel for Midttrafik, og få dem til at bekræfte mundtligt, at de har sendt information om det nye system ud til deres chauffører.

Derudover vil hun kontakte Lauras familie og give dem en undskyldning.

Aarhus Nærbane lukker flere afgange: Sådan skal du nu komme hjem
Aarhus Nærbane lukker flere afgange: Sådan skal du nu komme hjem

Her bliver det dyrere at køre med bus
Her bliver det dyrere at køre med bus

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx