Af - 22/12-16 11:22

Markant stigning i ulovlige parkeringer: P-politik på vejMarkant stigning i ulovlige parkeringer: P-politik på vej

Aarhus Kommune har i 2016 oplevet en markant stigning i ulovlige parkeringer - der forventes 50.000 p-afgifter mod 33.000 sidste år. FDM kritiserer kommunens indsats, men en p-politik er på vej, lyder det fra rådmand.

Bildstrecke im Grossformat »

Antallet af ulovlige parkeringer stiger voldsomt i Aarhus Kommune. Klik videre i galleriet for at se nogle af Danmarks sjoveste/underligste parkeringer.

For 15-20 år siden oplevede Københavns borgere, at der kom flere biler til samme antal offentlige parkeringspladser. Ifølge Aarhus Kommune gennemgår dets borgere nu samme proces - en proces, som de burde have set komme, lyder det fra FDM.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Det burde ikke have været svært at gennemskue problemet. Parkeringspresset var ikke uventet - det er en tendens man har set i andre byer, siger juridisk konsulent ved FDM, Dennis Lange.

Rådmand for Teknik og Miljø, Camilla Fabricius, anerkender, at der måske kunne være kigget på det lidt tidligere.

Ubetalte p-afgifter: Kommunen har millioner af kroner til gode
Ubetalte p-afgifter: Kommunen har millioner af kroner til gode

- Vi skulle nok have arbejdet på en p-politik lidt tidligere. Det skal dog siges, at trafikdelen fylder meget, når vi behandler lokalplaner i Midtbyen. Vi har haft en vidensopbygning over årene, og jeg synes, at vi har arbejdet så hurtigt, som vi kunne, siger hun med henblik på den kommende p-politik.

Helt generelt mener Dennis Lange ikke, at kommunen følger med behovet, som ifølge ham tydeligt kan ses med stigningen af ulovlige parkeringer på 66 procent.

- Vi ser en usammenhæng mellem udbud og efterspørgsel. Ved de nye byggerier i Aarhus Ø bliver der for eksempel ikke bygget p-pladser til de nye beboere, siger han og kommer med konkrete løsningseksempler.

- Kommunen kunne lave flere skrå p-pladser, få gjort flere private p-huse offentlige og øge incitamentet for at tage det offentlige.

Folk burde måske også overveje, om man har brug for en bil nummer to.
Camilla Fabricius (S)
Konstitueret rådmand for Teknik og Miljø

Camilla Fabricius mener dog, at det ikke er sådan lige til.

- Det er vigtigt, at der ikke kun fokuseres på én ting. Det er en vifte af løsninger, der skal kigges på, siger hun og nævner betalingsparkeringer, letbanens komme med park and ride og mere information om ulovlig parkering som en mulig del af løsningen i den kommende p-politik.

Nu er det slut med de særlige parkeringsregler for motorcyklister
Nu er det slut med de særlige parkeringsregler for motorcyklister


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx