Af - 22/11-15 11:02; Opdateret: 22/11-15 11:24

Snestormen rammer Østjylland: Forsinkede tog og aflyst færgeSnestormen rammer Østjylland: Forsinkede tog og aflyst færge

Østjylland slipper ikke for sne og blæst, og den kraftige vind har allerede fået Samsø-færgen til at aflyse afgange

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Indtil videre har Sjælland været hårdt ramt af snestorm, og den har efterhånden også gjort sit indtog i det jyske, hvor der flere steder er hvidt.

- Det blæser kraftigt i dag, så der er en del fygesne, og vi opfordrer alle til at køre forsigtigt og køre efter forholdene, siger Thomas Dietz, der er redningsleder hos Falck i Region Midtjylland, til TV 2 Østjylland.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Redningslederen har også et par råd klar til borgerne i det østjyske.

- Lyt til pressen og hold øje med eventuelle udmeldinger fra Østjyllands Politi, og så skal man nok forberede sig på at tage lidt tidligere afsted på arbejde mandag morgen, hvis det fortsætter, siger han.

Snekaos skaber store forsinkelser i togtrafikken
Snekaos skaber store forsinkelser i togtrafikken

I forhold til togsituationen er Østjylland ramt af de forsinkelser, som væltede træer og ødelagte køreledninger har givet på Sjælland.

Det betyder, at togene fra København er voldsomt forsinkede, når de kommer til Jylland. For enkelte tog er det op til en time til halvanden, oplyser Tony Bispeskov, der informationschef ved DSB.

Lørdag aften fik varslingerne om snestorm konsekvenser for borgere, der skal frem og tilbage mellem Samsø og Jylland. Samsø-færgen valgte nemlig at tage sine forholdsregler og aflyse fire afgange søndag formiddag, oplyser Samsø Rederi på deres hjemmeside.

Siden er yderligere to afgange blevet aflyst, og det betyder, at afgangene fra Samsø klokken 8.15, 10.45 og 13.15 samt dem fra Jylland klokken 9.30, 12.00 og 14.30 har været aflyst. Meldingerne om kraftig vind var årsagen til, at rederiet ikke ville tage chancer.

- Sammenholdt med stærk strøm ved indsejlingen til Hou Havn, så er det en dårlig kombination, fortæller direktør for Samsø Rederi Carsten Kruse til TV 2 Østjylland.

Politi: Her bør du kun køre på de større veje
Politi: Her bør du kun køre på de større veje

Når aflysningerne allerede kommer lørdag eftermiddag, så er det for i god tid at gøre passagerene opmærksomme på, at de ikke kan komme afsted, og det har 1.500 borgere også fået besked om via en sms-service.

- Vi valgte at aflyse på forhånd for, at vi kunne nå at fortælle det til vores kunder. Så kan folk nå at komme til og fra øen inden i morgen tidligt. For eksempel hvis der nu er nogen, der skal med et fly, siger Carsten Kruse.

Du kan holde dig opdateret om Samsø-færgens trafiksituation på denne hjemmeside.

Metroxpress dækker det voldsomme snevejr live - følg med her:

Snestormen skaber trafikale problemer i hele landet
Snestormen skaber trafikale problemer i hele landet

LÆS OGSÅ: Klar på skiferie? Her er 5 alternative destinationer

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx