Af - 19/10-15 16:28

Veteranbiler gemt væk i lade i 30 år: Nu kan de blive dineVeteranbiler gemt væk i lade i 30 år: Nu kan de blive dine

Et auktionshus i Randers fik æren af at tømme en lade for veteranbiler, som havde stået gemt derinde i 30 år. I starten af november skal de under hammeren.

Bildstrecke im Grossformat »

I en gammel lade på Vestsjælland har man fundet 26 veteranbiler, der har stået gemt i godt og vel 30 år, og det fund er man glade for i Randers, fordi her skal Campen Auktioner nemlig stå for at få dem solgt.

- Det bliver sjovt, og især fordi nogle af bilerne faktisk er i rimelig god stand. Der er også nogle, som ikke er, men de er nu stadig interessante, siger PR- og marketingschef, Annette Kjær, til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Bilerne er ikke blevet vurderet, og Annette vil derfor ikke skyde på, hvor meget de er værd, men hun regner med, at 20.000 kroner i snit per bil er realistisk. To biler er outsidere til at gå noget højere op i pris, og den ene er en blå Ford T fra 1926.

- Vi havde den med til bilmesse i Fredericia, og her var der mange, der kiggede den grundigt igennem, og deres kvalificerede bud lød på omkring 70.000 kroner, siger hun.

Landmand pløjede fredet paradis for sommerfugle ned: - Jeg vidste det ikke
Landmand pløjede fredet paradis for sommerfugle ned: - Jeg vidste det ikke

Den anden bil er en Renault Celtaquatre fra 1934-38, der dog er i yderst dårlig stand, fordi der ikke var plads til den i laden. Men selv om den har stået ude og fået lov til at falde mere og mere sammen, sp kan den godt bringe penge ind.

- Den er ekstrem sjælden, så hvis der er flere, der vil have den, så kan den godt ryge op i et højt beløb, siger Annette Kjær, der desuden fortæller, at de fra auktionshusets side ikke gør noget ved bilerne.

- Når der er tale om sådan et ladefund, så skal det i princippet sælges, som det ser ud, og vi rører ikke ved dem. Dermed bliver de solgt med både støv og spindelvæv, og det er da også lidt sjovt, siger hun.

Nyt supermarked tager kampen op i Bispehaven
Nyt supermarked tager kampen op i Bispehaven

Sjældne biler solgt for over 150 millioner - Se de 10 dyreste her
Sjældne biler solgt for over 150 millioner - Se de 10 dyreste her

Auktionen er allerede i gang på nettet, hvor man kan byde på forhånd, mens den fysiske auktion er tirsdag den 3. november i Randers.

Dermed har man også skulle flytte alle bilerne tværs gennem landet, og det var noget af et projekt bare at få dem ud af laden, for den 60-årige nu afdøde mand, der ejede bilerne, kunne finde ud af at parkere tæt.

- Han kunne i hvert fald ikke få flere derind. De var nærmest limet sammen, og man kunne ikke gå et skridt derinde. Det var også derfor, at den her sjældne Renault stod uden for og var helt tilgroet, siger Annette Kjær.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

De mange biler har stået i laden i op mod 30 år, efter den nu afdøde ejer satte drømmen om et veteranbilmuseum på pause. Det var angiveligt på grund af en lille fejde med en mekaniker, som han restaurerede bilerne sammen med

- De blev vist uvenner, og så røg bilerne ind i laden, mens han begyndte at samle på porcelæn og andre ting, siger Annette Kjær, der mener, at de blev uvenner, fordi mekanikeren troede, at bilerne skulle sælges med fortjeneste.

Hvis du har fået en pludselig lyst til at kigge nærmere på bilerne, så kan du gøre det her, hvor der også er mulighed for at byde på forhånd.

Hvilken art skal være 'Østjyllands dyr' - Muntjakken eller ulven?
Hvilken art skal være 'Østjyllands dyr' - Muntjakken eller ulven?

LÆS OGSÅ: 27-årig mand skød teenagere med 89 hagl - får tre års fængsel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx