Af - 29/09-16 09:33

Nyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i AarhusNyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i Aarhus

En Uber-inspireret tjeneste vil udfordre branchen i Aarhus.

storybild

(Billede: Christian Lindgren/Scanpix/Arkivfoto)

Taxify er på vej til Aarhus. Lige nu søger taxiselskabet Taxify på Facebook efter chauffører til at køre i Aarhus, og flere hundrede har allerede vist interesse.

Taxify minder meget om tjenesten Uber. For at bruge tjenesten skal du downloade en app til din mobiltelefon. De fleste af selskabets chauffører stiller deres egen bil til rådighed.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi er allerede blevet kontaktet af adskillige hundrede chauffører. Det drejer sig om både chauffører med taxalicens og private chauffører, og på nuværende tidspunkt har 20-30 chauffører gennemgået vores uddannelsesforløb, fortæller Martin Villig, medejer af Taxify, til TV2 Østjylland.

Taxify blev grundlagt i Estland i 2013 og har sidenhen spredt sig til 20 byer i 13 lande. I Aarhus skal firmaet i alt bruge 200 chauffører, og det er ikke nogen tilfældighed at Taxify har valgt Aarhus.

- Det er en rigtig dejlig by med mange studerende, universitet, kulturliv, og størrelsen på byen er meget passende. Der er heller ingen andre private taxa-apps på markedet i byen, så det ser vi som en mulighed for at afprøve det danske marked, siger Martin Villig medejer af Taxify.

I København er flere Uber-chauffører netop blevet dømt for at køre pirattaxa. Over for TV2 Østjylland fastlår Martin Villig, at Taxify vil overholde dansk lovgivning, og han opfordrer chaufførerne til at betale skat af deres indtægt.

- Vi kan selvfølgelig ikke tvinge dem til at betale skat, men fra vores sidegør vi alt for at gøre det så nemt og simpelt for chaufførerne at betale skat af deres indtægt, siger Martin Villig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Åge Hareide svinger kniven: Disse...
bt.dk
Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx