Af - 26/01-16 11:43

Mor skal lokkes med på uddannelsesmesse - får champagne og goodiebagsMor skal lokkes med på uddannelsesmesse - får champagne og goodiebags

Undersøgelser viser, at det er mor, der har mest at sige for fremtidsvalget, og det vil Aarhus Tech udnytte. Idéen møder ikke begejstring hos andre gymnasier.

storybild

Der er blandt andet champagne til besøgende på uddannelsesmessen på Aarhus Tech. (Billede: Polfoto/Olesen Peter Hove/Arkiv)

Det er højsæson for informationsmøder om ungdomsuddannelserne – og kampen om de unges gunst er hård.

Undersøgelser viser, at den, der har mest at sige for fremtidsvalget, er mor. Derfor vil Aarhus Tech gerne have fat i mødrene, når de på torsdag holder uddannelsesmesse med en lang række erhvervsuddannelser. Det skriver DR P4 Østjylland.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Aarhus Tech inviterer til ”Mors dag”, og det er med bobler, snacks og goodiebags og et foredrag med en livsstilsekspert.

Men rektorerne på de almene gymnasier i Aarhus har svært ved at se, hvorfor det er mor, der skal tilgodeses, fortæller rektor for Aarhus Statsgymnasium Dorthe Fristrup.

- Vi tænker, at det, de har brug for, er viden om uddannelserne – og ikke en goodiebag, som blandt andet er finansieret af kommunale kroner, siger hun til DR Østjylland.

Liss er årets håb: 'Det giver selvtillid'
Liss er årets håb: 'Det giver selvtillid'

Det er rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune Thomas Medom, der har fundet initiativet. Han kalder rektorernes reaktion for sølle.

- Man skulle glæde sig over, at der kommer et arrangement, der bringer positiv opmærksomhed over på erhvervsuddannelserne, i stedet for at blive sure over, at der kommer konkurrence fra erhvervsskolernes side.

Kommuner holder flygtninge fra udsatte boligområder
Kommuner holder flygtninge fra udsatte boligområder

Han mener, pengene er givet godt ud. Det er en måde at prøve at nå regeringens mål om, at 25 procent af de unge skal tage en erhvervsuddannelse.

- I Aarhus er vi meget langt fra at være i mål, og derfor er vi nødt til at nytænke den måde, vi prøver at oplyse og præge de unges uddannelsesvalg på, siger han til DR Østjylland.

Politiker har fundet Aarhus' milliard-besparelse: Eksperterne tvivler
Politiker har fundet Aarhus' milliard-besparelse: Eksperterne tvivler

LÆS OGSÅ: 'Danmarks største vejfest': Åbning af ny motorvej bliver fejret i fire dage

LÆS OGSÅ: Så mange timer var politiets fotovogne på gaden i 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx