Af - 10/10-16 10:48

Træt af lange togture? Ny bane vil halvere rejsetiden på disse ruterTræt af lange togture? Ny bane vil halvere rejsetiden på disse ruter

Midtjylland skal bindes bedre sammen. Det er formålet med en forundersøgelse, der vil lave en ny bane mellem Aarhus og Silkeborg.

storybild

(Billede: kim Haugaard)

En bane med direkte linjeføring vil halvere rejsetiden mellem Silkeborg og Aarhus. Det viser en forundersøgelse lavet af Trafik- og Byggestyrelsen. Den vil også bringe rejsetiden mellem Aarhus og Herning ned under en time.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det skriver stiften.dk.

De kortere togture gør det muligt at komme hurtigere frem end med bil. Turen til Silkeborg i bil tager 43 minutter, hvis man starter ved Aarhus H.

I tog tager turen Aarhus H – Silkeborg 23 med dobbeltspor, som ifølge undersøgelsen er hurtigste.

En dobbeltsporet Aarhus-Silkeborg-jernbane kan nemlig forfremme byerne Låsby, Galten/Skovby og Framlev/Harlev samt Aarhus-forstæderne Brabrand og Åbyhøj til stationsbyer med alt hvad det medfører af pendlermuligheder, befolkningstilvækst og måske ligefrem stigende huspriser.

Det er især mellem Aarhus og Låsby, Galten og Framlev, at der kommer mange, nye rejsende. For dobbeltspors-løsningen bringer de tre byer meget tættere på Aarhus.

Dermed bliver det mere attraktivt for både pendlere og fritidsrejsende at benytte kollektiv trafik.

LÆS OGSÅ: Kæmpe trafikuheld i Aarhus lammer morgentrafikken

LÆS OGSÅ: Nyt græs skal reducere svinende ko-bøvser

LÆS OGSÅ: Danske kraftværker sender kullene på pension

LÆS OGSÅ: Pierres idé redder din aften i byen, når dette sker med din mobil

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx