Af - 17/02-16 13:56

Gylle-gate udløser vand-krig i Aarhus: V anklager S for at lyveGylle-gate udløser vand-krig i Aarhus: V anklager S for at lyve

Socialdemokraterne lyver, når de hævder at Venstres landbrugspakke sender ekstraregning til vandforbrugerne, siger byrådsmedlem

storybild

Gylle-gate er nået til Aarhus hvor Venstres Lene Horsbøl og Socialdemokraternes Kristian Würtz er røget i totterne på hinanden (Billede: POLFOTO / Arhus Kommune)

Det skal ikke være dyrere at være dansker.

Sådan lød det igen og igen fra Venstre under valgkampen. Derfor kunne det måske undre, at Aarhus Kommune i et høringssvar slår fast, at regeringens meget omdiskuterede landbrugspakke vil koste byen borgere mellem 27,5-95 millioner ekstra på vandregningen, idet vandet skal renses mere på grund af øget udledning af nitrat.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Selvom tallet er fundet med bistand fra rådgivningsfirmaet Conterra, der er eksperter i nitratnedsivning, mener Venstres byrådsmedlem i Aarhus, Lene Horsbøll, at der er tale om politisk bestillingsarbejde fra socialdemokratiet.

- Det er dårlig stil, at socialdemokraterne lyver om, hvad det kommer til at betyde for aarhusianernes vandregning, og det er dårlig stil, at man bruger skattekroner på at finde den slags tal. Jeg tror ikke, det bliver dyrere for borgerne, siger hun.

side 19 i landbrugspakkens miljørapport, står dog, at 'planen vil kunne medføre øgede omkostninger for kommuner og vandforbrugere.

Hvordan hænger det sammen, når der står i pakken, at regningen kan stige?
- Nu har jeg ikke læst hele den samlede landbrugspakke, så det skal jeg ikke kunne sige på stående fod.

Kommunens rådmand for teknik og miljø, Kristian Würtz (S), afviser dog, at der er tale om politisk drilleri.

- Det er noget vrøvl. Og jeg vil opfordre hende til at sætte sig ind i sagen, før hun kommer med den slags anklager. For sagen er jo, at hvis man giver lov til at gøde mere, så bliver det dyrere at rense vandet, hvilket vi er forpligtet til. Og den regning ender altså hos forbrugerne.

Han mener omvendt byrådsmedlem forsøger at dække over sit partis minister.

- Jeg mener, at hun skal interessere sig mere for aarhusianernes drikkevand, end på at beskytte sin minister.

Tidligere miljøminister Ida Auken (R) har kaldt landbrugspakken 'skandaløs' og har indkaldt nuværende miljøminister Eva Kjer Hansen (V) til endnu et samråd om den ekstra vandregning.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx