Af - 10/08-16 07:43

Indbrudsbølge hærgede Østjylland i sommerferienIndbrudsbølge hærgede Østjylland i sommerferien

Indbrud hen over skolesommerferien i Østjylland er steget siden sidste år - specielt starten af juli var hårdt ramt af en slem indbrudsbølge.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik videre i galleriet for at se de gode råd. Tilmeld dig og brug Nabohjælp.dk eller Nabohjælp-appen til at koordinere nabohjælpen. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Undgå høje hække, træer og stakit. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Så har tyven sværere ved at komme uset ind i boligen. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Mange tyve spotter værdigenstande gennem vinduer. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Så bliver det besværligt for tyven at komme rundt i hans søgen efter værdigenstande. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Så det ser ud som om, der er nogen hjemme. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Gardiner, der er trukket for, gør det sværere at vurdere, om der er nogen hjemme, og om der er særlige værdigenstande i boligen. Træk et par gardiner for, evt. i soveværelset, men indhyl ikke hele hjemmet i gardiner. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Vær opsøgende og nysgerrig, når du færdes i dit boligområde og møder fremmede mennesker. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Hvis du gemmer dine værdigenstande, så prøv at finde på nye gemmesteder i rum, som tyvene ikke er lige så interesseret i (køkkener, badeværelser, bryggers osv). Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Aftal med naboen, at de camouflerer din ferietomme bolig: Skubber posten ind ad brevsprækken, fylder skraldespanden eller parkerer deres bil i jeres indkørsel. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Rod gerne med legetøj i haven og opvask på køkkenbordet. Så ser det ud som om, der er nogen hjemme. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Lås dit skur eller ryd op så der ikke ligger redskaber i haven. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

Klik videre i vores galleri for at få gode råd til, hvordan du bedst undgår indbrud.

Mens både enkeltpersoner og hele familier fra Østjylland var i Spanien, på Bornholm eller camperede i Harzen, så godtede indbrudstyvene herhjemme sig over de tomme hjem. En ny analyse fra Østjyllands Politi viser nemlig, at indbrud i sommerferien er steget siden sidste år.

To mænd med rockerrelationer anholdt for villaindbrud
To mænd med rockerrelationer anholdt for villaindbrud

Analysen viser, at der i år samlet set har været 478 indbrud i løbet af de seks ferieuger (uge 26-31, red.). Det er 43 flere indbrud end sidste år. Specielt starten af sommerferien har været hårdt ramt.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Ugerne 27 og 28 var hårdt ramt af indbrud. Til gengæld har der været færre indbrud end sidste år i de øvrige skoleferieuger, siger fungerende vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der står i spidsen for Østjyllands Politis indbrudsstab, til metroxpress.

Rumæner sigtes for 70 indbrud i sommerhuse
Rumæner sigtes for 70 indbrud i sommerhuse

Formanden for Parcelhusejernes Landsforening er ikke tilfreds.

- Det er simpelthen ikke godt nok. Vi mangler politi til at hjælpe med at forebygge indbrud og til at behandle dem, når skaden er sket. Vi er ude efter nogle andre løsninger for at komme problemet til livs, siger landsformand Allan Malskær til metroxpress.

Politiets terrorfokus tager tid fra andre opgaver
Politiets terrorfokus tager tid fra andre opgaver

Af løsninger på problemet nævner han blandt andet fagfolk med speciale i indbrud, der kan komme ud, når der har været et indbrud, for undersøge gerningsstedet og dermed aflaste politiet.

Den er Anders Uhrskov dog ikke helt med på.

- Vi tager alle indbrud meget alvorligt og er ude til alle gerningssteder, når der kommer en anmeldelse. Det er politiets job at finde ud af, hvad der er sket på et gerningssted og at indsamle beviser, siger han.

Seks anholdt for designerindbrud - men én stak af
Seks anholdt for designerindbrud - men én stak af

Anders Uhrskov tilføjer, at de med dialog med borgerne og fokus på de kendte kriminelle vil gøre deres for at forhindre indbrud i sommerferieperioden.

Natlig pokémon-jæger skabte frygt for indbrud
Natlig pokémon-jæger skabte frygt for indbrud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx