Af - 30/06-15 13:19; Opdateret: 30/06-15 14:03

Sådan vil Randers slippe af med Mokai-omdømmeSådan vil Randers slippe af med Mokai-omdømme

Randers Kommune har efter en brandingstrategi til 925.000 kroner nu fundet dét de skal være kendte for fremover: De vil slå sig op på at være en hyggelig storby.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er memes som disse, man er blevet trætte af i Randers.

Randers Kommune vil ikke længere være kendte for mokai, tunede scootere og tung bas. Byen er blevet drillet på facebooksider som "Randers Memes", men nu har byen taget kampen op mod det, de mener, er et forvrænget billede af en østjysk perle.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi kan ikke umiddelbart se på de hardcore tal, at det betyder noget, men det er klart, at vi kigger på det og holder øje med det. For os svarer det her med Mokai og tunede scootere lidt til Molbohistorier. Vi griner af det, men det er klart, at sammenligningerne ikke holder, sagde Karen Radmer, kommunikationschef i Randers Kommune, i den forbindelse til metroxpress.

Randers vil kendes for andet end Mokai
Randers vil kendes for andet end Mokai

Derfor søsatte Randers Kommune i maj måned en brandingproces. Hertil hyrede kommunen kommunikationsbureaeuet Advice for den nette sum af 925.000 kr. I samarbejde med byens borgere, ville de finde frem til dét, byen skal kendes for fremover. Der blev igangsat en konkurrence, hvor borgerne blev opfordret til at fortælle, hvad de kunne lide ved Randers.

'Smart' p-anlæg svigter igen: Nej til sænket Randers-Audi
'Smart' p-anlæg svigter igen: Nej til sænket Randers-Audi

Nu har de så fundet frem til, hvad der gør byen særlig. 700 borgere gav deres besyv med i konkurrencen og vinderen blev Dorte Christensen, der i sit bidrag kaldte Randers en "storby med sjæl".

TEST DIG SELV: Hvor meget er du fra Randers?
TEST DIG SELV: Hvor meget er du fra Randers?

Som eksempler nævner hun den historiske bymidte, hyggeligt café- og torveliv, venlige og hjælpsomme mennesker, mangfoldigheden og naturen. Det hele og meget andet er blevet nævnt flere gange af mange af kommunens borgere, men Dorte Christensen bidrag blev udvalgt som det bedste bud og nu kan hun se frem til en tur i en helikopter over Randers, når hun indløser konkurrencens store hovedpræmie.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx